Meghalt Babicsek Bernát zenész, a Szeress most! sorozat főszereplője

A Paddy and The Rats harmonikása számos tévésorozatban szerepelt és színházakban is játszott. 42 éves volt.

Január 1-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt Babicsek Bernát zenész, a Paddy and The Rats zenekar tagja, számos hazai gyártású tévésorozat sztárja. Sajtóértesülések szerint ő volt az újév napján történt halálos solymári lakástűz áldozata.

Babicsek Bernát 1979-ben született Solymáron, és itt is nőtt fel. Kilenc éves korától zenélt. Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, majd építész technikusi végzettséget szerzett. 2000-től a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult, játszott a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Karinthy Színházban, a Turay Ida Színházban és a Pinceszínházban is. Számos hazai gyártású tévésorozatban és filmben is szerepelt, láthatták a nézők többek között a Szeress most!-ban, a Buhera mátrixban, a Barátok köztben, és a Jóban Rosszban-ban is.

A Szeress most! egyik jelenete (forrás: RTL Klub)

 

Babicsek emellett tangóharmonikán is játszott, 2006-ban jelent meg Tangó-harmonika című lemeze. Bernie Bellamy művésznéven a Paddy and The Rats nevű zenekar oszlopos tagja volt, de zenélt korábban az Irigy Hónaljmiriggyel is. A tragikus halálhírt Pokorny Lia is megerősítette a közösségi oldalán, akivel Babicsek pár nappal ezelőtt még együtt lépett fel a Centrál Színházban.