Mint egy Dale Cooper dialóg a Twin Peaks-ből – új Carnival Youth-klip

A lett indie rock csapat, a Carnival Youth most jelentette meg Phantom Planet címen az első single-jét hamarosan érkező harmadik lemezéről. A Phantom Planet dupla single-ként a Birthday c. dallal érhető el.

A Carnival Youth a Balti régió egyik legsikeresebb fiatal bandája, amit az is bizonyít, hogy 2016-ban ők nyerték el a The European Border Breakers díjat is az Eurosonic-on. A csapat az alternatív rock és az indie energiáit ötvözi, a könnyed dallamok mellett pedig a fiatalos melankóliától kezdve a tiszta örömig terjed az érzelmi skála. A trió kitartóan járja a világot – Magyarországon is többször játszottak már – és olyan fesztiválokon léptek fel, mint a Sziget, az SXSW, az M for Montreal, a The Great Escape, a Positivus, a Reeperbahn vagy éppen az Open’er Festival.

Most pedig itt az első szám az augusztus 16-án várható Good Luck c. harmadik nagylemezükről. Bár a Phantom Planet-ot mutatják be elsőként, de ez volt az utolsó számok egyike, amivel elkészültek:
“Úgy éreztük, hogy mivel a verse-nek van egy ilyen sötét, hip-hopos, groove-os hangulata, így a dalszöveg a belső világról szól, arról amit mindig érzünk, de nem mindig tudunk irányítani – és valamilyen szinten kontrasztban van a másik világgal, ami a mindennapi, normális oldalunkat mutatja. Mint egy Dale Cooper dialóg a Twin Peaks-ből. De ez nem egy harc, ez együttélés” – meséli a dalról Emils Kaupers, a zenekar dobosa.

A Phantom Planettel egyidőben jelenik meg a Birthday című számuk is. A Good Luck-ra keresztelt új lemezt a Red Bull Stúdióban vették fel Braziliában, aminek régi partnerük, Gatis Zakis volt a producer, a keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott, míg a masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-I stúdiójában többek között az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt.
A Carnival Youth friss lemezét az eddigi legnagyobb turnéjával ünnepli majd ősszel, melynek állomásai között lesz várhatóan Budapest is.

A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje