Ők tényleg nagyon zenészek!

Halott Pénz, azaz Marsalkó Dávid panaszkodott nemrégiben, hogy a koncertre járó közönségének jelentős része háttal áll a színpadnak, amíg ő énekel. Ugyanis a fiatal „zenekedvelők” folyamatosan szelfiznek, hogy aztán gyorsan ki tudják posztolni közösségi oldalukra a kedvenceikkel készült közös képeket. Egyre gyakoribbak a nyári fesztiválokon az ilyen jellegű „rajongók”, szerencsére azonban a zenét kedvelők is ott vannak a koncerteken. Nekik szól Babucs Kriszta Zenésznek születtek – 26 hangos történet című kötete.

Miért nem lett a The Biebers frontemberéből, Puskás Petiből focista? Hogyan került Magyarországra Sena, az Irie Maffia énekesnője vagy Lofti Begi, az elismert DJ, a Compact Disco alapítója? Milyen gyerekkori nehézségeken ment keresztül a Vad Fruttik frontembere, Likó Marci? Hogyan talált rá Lovasi Andrásra a Kispál és a Borz alapítója, Kispál András? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk, ha elolvassuk Babucs Kriszta rádiós műsorvezető nyár végén megjelent izgalmas kötetét, a Zenésznek születtek – 26 hangos történet című könyvet.

Kriszta arra vállalkozott, hogy felkeresi a hazai zenei élet jelenlegi kiválóságait, és személyes hangvételű interjúkat készít velük. Ebből született meg a Zenésznek születtek című hiánypótló kötet, amely a legismertebb zenekarok frontembereit mutatja be testközelből, akik nem csak a sikereikről és a csillogásról, hanem nehézségeikről, kudarcaikról és félelmeikről is mesélnek.

Beck Zolival készült interjúval indul  kötet

A kiadványban a következő 26 zenész kapott helyet:

Beck Zoli (30Y)
Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground)
Czutor Zoli (Belmondo)
Deniz
Diaz (WellHello)
Fish! Krisztián
Herrer Sára
JumoDaddy (Irie Maffia)
Király Viktor
Kiss Tibi (Qumiby)
Lábas Viki (Margaret Island)
Likó Marcell (Vad Fruttik)
Lofti Begi
Lovasi András
Marsalkó Dávid (Halott Pénz)
MC Columbo (Brains)
Mező Misi (Magna Cum Laude)
Odett
Puskás Peti
Rúzsa Magdi
Sena (Irie Maffia)
Schoblocher Barbara (Blahalousiana)
Szabó Balázs
Szűcs Krisztián
Vitáris Iván
Wolfie

Az Akvárium klubban tartott könyvbemutatón Lábas Viki és Füstös Bálint zenélt

„A legnagyobb nehézséget a zenészekkel való időpont-egyeztetés okozta – meséli Babucs Kriszta, a kötet szerzője. „Jól tudtam, hogy a művészek egy külön órarend szerint élnek, na, de ennyire?! – mondja nevetve Kriszta. A legtöbb előadóval szerencsére a fővárosban lehetett találkozni (általában a második, harmadik megbeszélt időpontban), de volt olyan is, akihez vidékre utazott Kriszta az interjú miatt. „Mivel a zenészek többségével baráti kapcsolatot ápolok, könnyebben nyíltak meg, és ennek az olvasók örülhetnek a leginkább. Olyan titkokat osztottak meg velem, amelyekről eddig sehol nem beszéltek” – mondja Babucs Kriszta.

Babucs Kriszta a soproni VOLT-fesztiválon is dedikálta könyvét


Nyáron a kötet roadshow-ra indult, így többek között a soproni VOLT-fesztiválon, a Pécs melletti Ördögkatlanban, valamint a zamárdi STRAND-fesztiválon beszélgetett a könyv néhány szereplőjével a szerző, a Budapest Parkban pedig a fesztiválszezon alatt több alkalommal is külön programként illesztették be a koncertek elé a szervezők a zenészekkel való kötetlen találkozót.

Kriszta ősszel sem pihen, hiszen a koncertfotós Nagy Mártonnal (aki a képek jelentős részét adta a Zenésznek születtek könyvhöz) egy közös irodalmi és fotókiállítást tervez a fővárosban, illetve remélhetőleg a zenészekkel való beszélgetős esték sem értek véget a fesztiválszezonnal.


A könyvről számos méltató kritika jelent meg a nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezért a HGS Kiadó és Kriszta már a kiadvány második kötetét tervezik.


A könyv megvásárolható a könyvesboltokban országszerte és a www.zenesznekszulettek.hu alatt.