Előadó: Keller Mirella, az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájának hallgatója
A hagyomány szerint a teafogyasztás több ezer éves múltra tekint vissza Kínában. Annyi bizonyos, hogy az első teázással kapcsolatos kézikönyv, Lu Yu (陸羽) Teáskönyve - ami már egy kiforrott teakultúra jelenlétére utal - a nyolcadik században íródott. A teaivás népszerűvé válásában a buddhizmusnak komoly szerepe volt, amelynek elterjedése meghonosította a teázási szokásokat nemcsak Kína-szerte, de még a környező országokban is, hiszen a Kínába látogató japán szerzetesek a kínai kolostorokban nem csak a buddhizmussal, hanem a teakultúrával is találkoztak, és mindkettőt magukkal vitték és elterjesztették Japánban. Az előadás a buddhizmus és a tea közös történetének állomásait mutatja be.
Az online előadáshoz az alábbi linkre kattintva tudnak csatlakozni 2021.05.25-én 17 órától
Meeting ID: 876 8486 3669
Passcode: 331094
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az online rendezvényre!
Ingyenes