Egyéb

BMK Életrevalók a mese világában – Tigris színre lép

Online nézhető ONLINE
2020. december 05. (szombat) 09:00 - 12:00

Az Életrevalók a mese világában című, különálló, családi sorozatot idén is folytatják, melynek célja, hogy a gyerekek a szülőkkel együtt mozizzanak, a film után pedig közösen dolgozzák fel az élményt.
Meghívott vendég: Gallóné Milbik Zsuzsa gyermekpszichológus.
Mese kapcsán a téma: új ember a családban.

Csatlakozáshoz kezdéskor kattints az alábbi linkre


Program:
♦ 9.00 – 9.20 Beköszönés, felvezetés (a film elérhetősége ekkor kerül megosztásra )
♦ 9.20 – 10.37 A film megtekintése
♦ 11.00 – 12.00 Beszélgetés a Milbik Zsuzsa gyerekpszichológussal
Ami szükséges a csatlakozáshoz:
♦ internet hozzáférés
♦ hozzászólás mikronfon, webkamera
Havi egy szombaton a családi mesenézésé a főszerep, ahol a gyermek a szüleivel, apukájával, anyukájával közösen merülhet el a képzelet világában. A mese az ismeretátadás és a jó–rossz szembeállításának eszköze, ezért fontos, hogy beszéljenek az üzenetéről, mondanivalójáról. A vetítések után az állandó vendég, Milbik Zsuzsa gyermekpszichológus segít az élményfeldolgozásban.
Tigris színre lép (2000) 77 perces amerikai rajzfilm, a mese korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.
A Százholdas Pagony összes bohókás, barátságos és legfőképpen rettentően szeretetreméltó lakója visszatér végre a filmvászonra, hogy elmesélje, miképpen döbbent rá Tigris: nem élhet a rokonai nélkül. Bizony, Tigris magányos! Mert Kangának ott van Zsebibaba és Micimackónak Malacka, és Róbert Gidának a szülei, és Fülesnek? na jó, Füles egyedül is jól érzi magát. De Tigris nagybácsikra, másod-unokatestvérekre, hugicákra és legalább egy dédnagymamára vágyik. Elszánt rokonvadászata közben természetesen mindent a feje tetejére állít, és ha ez nem volna elég, aggódó barátai is elhatározzák, hogy jobb híján távoli rokonnak adják ki magukat. Az igazi felfordulás tehát akkor kezdődik, amikor néhány feltűnően mackó-, bagoly- és zsebibabaszerű tigris kopogtat Tigris ajtaján...


(a film adatlapja)