Egyéb

CAPA VISA – Tim Clark, editor, curator

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
2022. november 05. (szombat) 17:30

Helyszín:

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
1065 Budapest, VI. kerület, Nagymező utca 8.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ CAPA VISA című programsorozatának keretében a szakmai vagy akár magáncélból Budapestre látogató külföldi szakemberek mutatkoznak be. A kortárs fotográfia meghatározó nemzetközi szereplői egy-egy alkalommal nyilvános előadások formájában ismertetik tevékenységüket, kutatási területüket, saját színterüket a Capa Központban. A rendezvénysorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen a tudáscserére a nemzetközi fotós szcénában aktív alkotók, fotográfusok, intézményvezetők, kurátorok, független szakemberek, szakírók, szerkesztők és a magyar szakemberek között. A CAPA VISA programok angol nyelven zajlanak.


Csatlakozzon Tim Clarkhoz, aki előadása keretében az 1000 Words című kiadvány fejlődéséről, valamint számos más kiállítási és könyvprojektben végzett kurátori munkájáról beszél.


Az eseményen való részvétel ingyenes.
A program angol nyelvű.


Tim Clark az 1000 Words főszerkesztője és a reggio emiliai Fotografia Europea művészeti igazgatója Walter Guadagninival és Luce Lebarttal együtt. Emellett a Photo London 2022 és 2023 Discovery szekciójának kurátori tanácsadója. Korábban számos projektben vett részt, többek között a Masculinities: Liberation through Photography (2020-22) című kiállításban a londoni Barbican Centre-ben, amely eljutott a berlini Gropius-Bau múzeumba, a Les Rencontres d’Arles fesztiválra és az antwerpeni FOMU fotómúzeumba is.