Egyéb

Csalog-staféta

Bura Károly Galéria
2022. október 12. (szerda) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Bura Károly Galéria
1085 Budapest, Kőfaragó utca 5

Csalog Zsolt portréiból, esszéiből, szamizdatos-közéleti, illetve paraszt, munkás és roma témájú írásaiból Havas Gábor szociológus készített összeállítást, amelyet Csalog egykori pályatársai, barátai, tisztelői és követői olvasnak föl egymásnak, s a közönségnek.

Csalog Zsolt író, szociológus és szociográfus, a Roma Polgárjogi Alapítvány egyik alapító tagja, az Amaro Drom újságírója, a demokratikus ellenzék tagja 25 éve, 1997. július 18-án halt meg 62 évesen. A Roma Parlament – Roma Polgárjogi Mozgalom és a Blinken OSA Archívum, valamint a család a Csalog25 című rendezvénysorozattal tiszteleg Csalog Zsolt munkássága és emléke előtt.

Akik a stafétát egymásnak adják: Horváth Aladár, Havas Gábor, Jávor István,
Galkó Balázs, D. Magyari Imre, Daróczi Ágnes, Farkas Hermina, Zádori Zsuzsa, Zádori Zsolt, Závada Pál, Szuhay Péter, Csík Juci, Noszkai Gábor, Korniss Mihály


Közreműködik - Csalog Gábor zongoraművész
A felolvasott szövegek és Csalog Gábor játéka váltakozva, egymást kiegészítve szólalnak meg.

A 2022. október 11–14. között tartandó Csalog25-rendezvénysorozat színházi, dokumentumfilmes, kortárs irodalmi, zenei programokkal és közösségi Csalog-stafétával idézi meg az autonóm, ellenzéki, szabadelvű író, szociológus, néprajzos és polgárjogi aktivista Csalog Zsoltot.
A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Helyfoglalás érkezési sorrendben.