Egyéb

Lurkócia Városi Gyereknap

Czóbel park
2024. május 26. (vasárnap) 10:00 - 18:00

Helyszín:

Czóbel park
2000 Szentendre, Czóbel park

Május 26-án ismét a gyerekeké a szentendrei Czóbel- és Kerényi park, ahol megnyitja a kapuit Szentendre gyerekbirodalma, Lurkócia!

A Szentendrei Kulturális Központ minden évben május utolsó vasárnapján rendezi meg Szentendre legnagyobb és legszínesebb gyereknapi rendezvényét, a Lurkócia Városi Gyereknapot. 8 állomáson 8 minisztériummal, számos izgalmas játékkal: mászófallal, biliárdfocival, logikai játékokkal, baba birodalommal, csocsóval várnak mindenkit a szervezők. A rendezvényt záró sorsoláson ajándékkal jutalmazzák az állomásokon pecséteket gyűjtő gyerekeket.
Szentendrei vállalkozóknak köszönhetően közel 150 ajándékcsomagot oszthatunk ki azon gyerekek között, akik teljesítik a játékos feladatokat és megszerzik az összes pecsétet. A gyereknapi sorsolás nem jöhetne létre támogatóink nélkül, akik tárgyi felajánlásokkal és ajándékutalványokkal járulnak hozzá a rendezvény megvalósításához. Múzeumi belépőjegyeket, nyelvtanfolyamra vagy élményhajvágásra beváltható utalványokat, írószereket, édességet és játékokat is kiosztunk majd a gyerekek között – mondta Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője.

A programgazdák sokszínű feladatokkal és játékokkal készülnek: lesznek közlekedésrendészeti feladatok a rendőrséggel, gyermekfilmekkel kapcsolatos kvíz és színezők a P’Art Mozi sátrában, elsősegély gyakorlat és érzékenyítő játékok az Egészséges Városért Közalapítvánnyal, valamint sakkozás a Stratégiai Játékügyi Minisztérium állomáson. A gyerekek a felelős állattartásról is hallhatnak a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület jóvoltából, ahol négylábú barátaikkal is találkozhatnak. Az idei évben egy új minisztériummal bővült Lurkócia állam, a DMRV Zrt. standjánál megnyitja kapuit a Vízügyi Minisztérium, ahol az ivóvíz fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Czóbel parkban felállított nagyszínpadon egész nap váltják egymást a különböző fellépők: tánccsoportok, bábszínház, fúvószenekar, gyermekszínház és ütőegyüttes is várja a látogatókat. Idén is megtartjuk a hagyományos táncházat a Szentendre Táncegyüttes közreműködésével, amelyhez a talpalávalót Pálházi Bence és bandája húzza majd. A Japán kertbe a kisgyermekes családokat várjuk, lesz családi jóga, Ringató és Maminbaba hordozós latin fitness foglalkozás is – mondta Lakatos Judit.
Kézműves vásár és gasztronómiai kiállítók is várják a rendezvényre látogató családokat.

Japán kert és Czóbel park programja:
9:30 Családi jóga Hazai Dóra mozgásfejlesztő és gyermekjóga tanárral
10:15 Ringató foglalkozás Molnár Rékával
11:00 Maminbaba hordozós latin fitness Sziklai Melindával
Egész nap Egészséges Városért Közalapítvány programja


Színpadi program:
10:00 Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK bemutatója
10:30 Diótörő Balettiskola bemutatója
11:00 Pink Panthers Akrobatikus Rock and Roll TSE bemutatója
11:30 Kortárs & Balett Tánccsoport Szentendre műsora
12:00 Szentendrei Gyermekszínház műsora: Képzelt Riport az állatok világából
12:30 Danubia Ütőegyüttes fellépése
13:30 No Comment Tánciskola bemutatója
14:00 Tihi Wind Band fúvószenekar fellépése
15:00 Sanyi, Én és a Gyerekek Produkció bemutatja: A kerek kő (interaktív népmese bábokkal)
15:50 MH SZHTP Katonazenekarának fellépése
16:15 Szentendre Táncegyüttes műsora
17:00 Táncház a Szentendre Táncegyüttes közreműködésével, a talpalávalót húzza Pálházi Bence és Bandája
17:30 Gyereknapi sorsolás


A szervezők minden kicsit és nagyot szeretettel várnak Lurkóciába!
Szentendre belvárosában korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, ezért a szervezők javasolják, hogy a közösségi közlekedést vegyék igénybe a rendezvényre érkezők.