Egyéb

Mozi a Vigadóban

Pesti Vigadó (Sinkovits Imre Kamaraszínpad)
2021. szeptember 03. (péntek) 17:30 - 2021. november 22. (hétfő) 20:00
Ingyenes

Helyszín:

Pesti Vigadó (Sinkovits Imre Kamaraszínpad)
1051 Budapest, V. kerület, Vigadó tér 2

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata 2015-ben indította el rendszeres filmestjeit székházában, a Pesti Vigadóban – „Mozi a Vigadóban” címmel. A kezdeti tematikus vetítések után az utóbbi években az MMA akadémikusairól készült művészportrék kerülnek a filmvászonra.


Az MMA Fotó- és Filmművészeti Tagozatán belül működő Szőts István Mozgókép Műhely 2012-től szervezi 52 perces portréfilmek és „In memoriam” összeállítások készítését az MMA akadémikusairól és más művészekről, akik fontos szerepet töltenek vagy töltöttek be a magyar kultúrában, művészeti életben. Az MMA megbízásából készült filmek közül már több százat vetített a köztelevízió valamelyik csatornáján. A Mozi a Vigadóban 2021. őszi sorozatában is ezekből a portréfilmekből lesz látható néhány a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpad mozizásra is alkalmas termében, alkalmanként egy-egy születésnaphoz, évfordulóhoz is kapcsolódva.


Belépődíj nincs, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A vetítések után a meghívott akadémikusok és a filmek alkotói beszélgetnek a közönség bevonásával.


A Magyar Művészeti Akadémia Mozi a Vigadóban című sorozatának első alkalmára szeptember 3-án kerül sor.