Egyéb

Nagyvárad Táncegyüttes: Szólótáncok

Online nézhető ONLINE
2020. december 06. (vasárnap) 19:00

A Nagyvárad Táncegyüttes fiatal alkotói ezúttal egyszemélyes produkcióikban mutatják meg tehetségüket. A repertoárra tűzött három szóló táncelőadásban az őket leginkább foglalkoztató témák, kérdések kerülnek előtérbe, mindeközben pedig a közönség a kortárs mozdulatművészet különböző műfajaival ismerkedhet meg.


Miközben engem néztek - Szőcs Anita előadása, r. Györfi Csaba


A körülöttünk lévő dolgok, mint a természet, az egészségünk, az embertársaink, olyan kulcsfontosságú tényezők az életben, melyek lételemünké váltak. A szóló három közelmúltbeli jelenség és természeti katasztrófa feldolgozására vállalkozik, a teljesség igénye nélkül. Célja, hogy sajátos eszközökkel a művészet által felkeltse a figyelmet és egyfajta véleményt alkosson, azokról az emberi megnyilvánulási formákról, melyeknek rendkívül súlyos következményei lehetnek a jövőt illetően.


Láthatatlan? - Kerekes Dalma előadása, r. Joó Renáta


Látás. Hallás. Tapintás. Érzés. Érzékelés.


Felgyorsult életritmusunk során elfelejtünk figyelni az érzékeink, érzékszerveink természetesnek vélt folyamatos munkájára, ahogyan hozzájárulnak a mindennapjainkhoz. Gondolok itt az olyan köztünk élő korlátozott emberek hétköznapi nehézségeire is, akik életét az általunk formált környezet hatásai teszik próbára. A „Láthatatlan?” című táncszínházi kísérlet ezen a gondolati síkon formálódott, amely a test ösztönszerűen működő érzékeléseit felszínre hozza, kutatja és tanulmányozza.


What the f**k? - Kányádi György előadása, r. Györfi Csaba


Az előadás egy műfaji kísérlet a pantomim, bohócjáték, burleszk és a táncszínházi elemek elegyítésére. Tematikájának alapja a művész nyomora, esendősége, esetlenségéből adódó játéka, táncszínházi stand up ez, mely a tánc kifulladására tesz kísérletet. Halandó hősünk a saját humorába roskad bele, teszi ezt az önök szórakoztatására. A szóló során az „itt és most” és a „bármi megtörténhet”, vagyis a színházi jelen idő kerül előtérbe.


Jegyvásárlás az e-szinhaz oldalán.


A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldik az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz az élő közvetítés.
Felhívják figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérik, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.