Egyéb

Páncélba zárt álmok - A Diósgyőri vár titokzatos éjszakája

Diósgyőri vár
2020. augusztus 21. (péntek) 22:30
Ár: Felnőtt: 1900 Ft, Gyermek, diák és nyugdíjas: 1000 Ft, 0-6 éves korig: ingyenes regisztrációs jegy váltható.

Helyszín:

Diósgyőri vár
3534 Miskolc, Tapolcarét utca

19:00 – 22:30 Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban


Sötétedés után a Diósgyőri vár teljesen más arcát mutatja. A látogatók előtt megelevenednek a középkori várhoz kapcsolódó történelmi alakok, a tárgyak pedig rendkívüli módon mesélik el történetüket. Minden éjszaki program egy-egy témához, jeles eseményhez kapcsolódik, amely a vár termeiben is megelevenedik a látogatók előtt a gyertyafényes sétákon. A Felső várudvaron emellett folyamatos és ismétlődő programokon is részt vehetnek a vendégek.


Ezen az éjszakán a Lovagkirály alakját idézzük meg. Vendégeinket ámulatba ejtik a Pavane zászlóforgatók lélegzetelállító mutatványai, a kicsiket pedig apród- és udvarhölgy képző várja. A várudvaron harcedzett lovagok csapnak össze, míg a középkori talpalávalót a Hollóének Hungarica húzza majd.


Pavane zászlóforgatók
Apród- és udvarhölgyképző
Lovagi összecsapások
Hollóének Hungarica
A vártúrák 30 percenként indulnak, a csoportok létszáma korlátozott.


A jegyeket meghatározott időpontokra értékesítjük 19:00- 22:30 között, mivel a folyamatos programok mellett az éjszakai rendezvény magában foglal egy különleges tárlatvezetést is a Diósgyőri vár termeiben. Ezeken a sétákon kisebb csoportokban vehetnek részt az érdeklődők abban az időpontban, amelyre jegyüket megváltják. Emellett 19:30 és 23:00 között folyamatosan részt vehetnek a rendezvény programjain.


Az időpont, amely a megváltott jegyen szerepel csupán a tárlatvezetés időpontját jelzi, minden látogató már kapunyitástól beléphet a rendezvény területére. Kérjük, hogy a jegyen szereplő időpontban jelenjen meg az indulási pontnál a Felső várudvaron, mivel, ha lemarad, sajnos nincs lehetőség arra, hogy a későbbiekben részt vegyen a sétán. Megértésüket köszönjük!