Egyéb

Shakespeare

Ördögkatlan Fesztivál (Szoborpark - Amfiteátrum)
2023. augusztus 05. (szombat) 21:00

TIM CARROLL – ALEXIS MILLIGAN


Aki részt vett évekkel ezelőtt Tim Carroll gyulai színházi műhelyében vagy próbált vele például a Bárka Színházban, netalántán látta a legendás Hamletet a Bárkán, az tudja, ezeknél szórakoztatóbb, játékosabb, szabadabb, bölcsebb – és Shakespeare lényegét megragadó, magát a színházat sajátoddá tevő intenzív közösségi eseményeken nemigen járhatott. Kérdezd Balázs Zolit, Udvaros Dorottyát, Hegedűs D. Gézát, Czintos Józsefet, Mucsi Zolit… Végtelen a sor.


Tim ötnapos workshopot vezet, aminek végén, augusztus 5-én a közönség számára is „előadást”, prezentációt tartanak a műhely résztvevői.


Vele jön a nagyszerű kanadai táncos, koreográfus, rendező, tanár, Alexis Milligan, és Timmel együtt dolgozik majd azon, hogy Shakespeare-hez, még inkább a színházhoz közelebb jussanak azok a szerencsések (a regisztrációról később írunk), akik a csapatba bekerülnek. „Kétszer dolgozhattam már Alexisszel, maga volt a csoda!” – ezt Bérczes László mondja, aki boldogan írja mindezt, mert réges régi terve sikerül 2023 nyarán azzal, hogy Tim és Alexis a Katlanban tölti dolgos napjait.