Egyéb

Spirit Színház: Furcsa pár

Online nézhető ONLINE
2020. november 25. (szerda) 19:00 - 2020. november 26. (csütörtök) 06:00

A barátság fontos dolog; akkor is, ha az ember férjnél van. Hát még, ha válik!


Neil Simon legendás darabja A furcsa pár, melyről talán kevesen tudják, hogy keletkezése után 20 évvel női változat is született belőle az író tollából. Ezt a verziót tűzi most műsorára a Spirit Színház, igazi jutalomjátékként IGÓ Éva és KOCSIS Judit számára.


Milyen jó is, ha van egy barátnő, aki befogad, amíg összeszedjük magunkat. Akire főzhetünk, akinek átrendezhetjük a lakását – még ha nem is éhes, és úgy szereti a lakását, ahogy van. Vagyis a barátság arra is jó, hogy megtudjuk, hogy néha egyáltalán nem lehet minket elviselni és nem is biztos, hogy mindenben a férfiak a hibásak. Akár nevetni is lehetne azon, hogy egyikünk sem könnyű eset…


A darab hat barátnő sztorija, akik péntekenként összejárnak beszélgetni. Most épp egyikük válása bolygatja fel a kedélyeket. A Furcsa pár női változata is az együttélés lehetetlenségeiről és konfliktusairól szól. Florence és Olive bemutatja, hogy egy barátság is végződhet válással. Neil Simon zseniális, ironikus humorral figurázza ki a nők összes rigolyáját, mániáját, butaságát.


Az előadás színlapja