Fesztivál

16. Budapesti Építészeti Filmnapok

Toldi mozi
2024. március 07. (csütörtök) 19:30 - 2024. március 10. (vasárnap) 21:30

Helyszín:

Toldi mozi
1054 Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

Újra Budapesti Építészeti Filmnapok: idén március 7-10. között a Toldi Moziban!


Az idei, 16. évadban az emberi történetekre fókuszál a fesztivál. Ahogy egy épület vagy egy város születik, a mögöttük álló elhivatott lelkek és kreatív elmék gyakran háttérben maradnak. A Budapesti Építészeti Filmnapok annak felfedezésére invitálja az érdeklődőket, ami az építészeti alkotómunka bonyolult rendszerében az építészeket, urbanistákat, építőmunkásokat és aktivistákat kezdettől inspirálja – azokat az embereket, akik a fejlődés mozgatórugói. A folyamatok mélyére tekintve rájönnek, hogy nemcsak a végeredmény értékes, maga az alkotó is inspirációforrás. Ebben az évben olyan sorsok, karrierutak és szenvedélyek kerülnek középpontba, amelyek formálják fizikai környezetüket.


A KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló fesztivál küldetése, hogy évről évre körképet adjon a világot, a régiót és Magyarországot aktuálisan foglalkoztató építészeti kérdésekről, valamint találkozási pontként szolgáljon építészek, filmkedvelők és érdeklődők számára egyaránt. Az építészetet és városfejlesztést közös ügynek tekinti, ezért célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményezzen az épített és nem épített környezetről, továbbá gondosan válogatott programjával gondolkodásra és cselekvésre ösztönözze közönségét.


Házban laksz? Szereted a filmeket? men el és ismerd meg az embereket a háttérben! Találkozzatok március 7-10. között a Toldi Moziban!


Programok