Fesztivál

A Bor Összehoz Keszthelyen IX. Belvárosi Borfesztivál

Keszthely
2020. augusztus 07. (péntek) 17:00 - 2020. augusztus 09. (vasárnap) 22:30

Helyszín:

Keszthely
8360 Keszthely

Az ország tíz borvidékéről érkezett tizenegy kiváló pincészet várja a borbarátokat a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő belvárosi borfesztiválon. A borok mellett a történelmi belváros patinás épületei, utcazenészek fellépései és a sétálóutca éttermei, kávézói és kereskedői járulnak hozzá a hamísítatlan nyáresti hangulathoz és a különleges gasztronómiai élményekhez augusztus 7-9. között a keszthelyi sétálóutcában.


A Balaton nyugati csücskének legnagyobb zenei és gasztronómiai rendezvénye, a Bor Összehoz Keszthelyen borfesztivál társrendezvénye, a KeszthelyFest idén sajnos nem került megrendezésre. A szervezők - és természetesen a lelkes borászok - viszont úgy gondolták, hogy a Bor Összehoz Keszthelyen rendezvényt önállóan, a KeszthelyFest változatos és gazdag zenei kínálata nélkül is érdemes megszervezni, így aztán augusztus második hétvégéjén a magyar történelmi borvidékek közül összesen tíz képviselteti magát egy-egy pincészettel a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő rangos seregszemlén.


A borfesztivál elkötelezett a magas minőség és a kulturált borfogyasztás mellet, így a rendezvényre országos vagy nemzetközi megmérettetésen eredményt elért borászatok kapnak meghívás évről évre, a borkóstolás pedig szinte kizárólag talpas kristálypoharakban történik. A kiváló borok mellett persze finomabbnál finomabb ételekkel is találkozhat a rendezvény közönsége a sétálóutcai éttermek, cukrászdák és a kitelepült lacikonyhák, food truck-ek jóvoltából. A kulturális élményekről pedig utcazenészek, kisebb zenekarok és gyermekműsorok gondoskodnak majd.


A Bor Összehoz Keszthelyen rendezvény - a nagy testvér KeszthelyFest nélkül is – minőségi szórakozást, igazi mediterrán hangulatot és kellemes nyáresti kikapcsolódást kínál a keszthelyi balatoni nyárban.


 


Résztvevő pincészetek:


Bezerics Borászat - Zala


Bock Pincészet - Villány


Borbély Családi Pincészet - Badacsony


Cseri Pincészet - Pannonhalma


Csordás-Fodor Borház – Nagy -Somló


Holdvölgy Pincészet – Tokaj-Hegyalja


Kristinus Borbirtok - Balatonboglár


Petrény Borászat - Eger


Riczu Tamás Borászata - Villány


Romsics Pincészet - Balaton-Felvidék


Strázsai Pincészet - Balaton-Felvidék