Fesztivál

Budapest Design Week

Budapest
2022. október 07. (péntek) - 2022. október 16.

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest

A 19. alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Design Week fókuszába idén a találkozások tereit helyezték. A téma konkrét értelemben a személyes és közösségi találkozások tereire, fizikai vagy virtuális felületeire, átvitt értelemben pedig az építészet és design korszerű találkozási formáira utal.  Az igényes, magas színvonalú, egyéni és közösségi élettér az építészet és a design bonthatatlan kapcsolata, egymást erősítő egysége révén jöhet létre. A design szemlélet a projekt léptékétől független, átfogó szellemiség, a tervezői megközelítés egyetemes érvényességét igazolja. A tradicionális érintkezési módokon túl azokat az új, virtuális lehetőségeket is ide soroljuk, melyek a technológia természetes fejlődése, valamint a járvány és a háború közelsége miatt megváltozott életünkben általánossá és meghatározóvá váltak. Ezek a valóságos és virtuális építészeti és design terek jelentős hatással és üzenettel bírnak életünkre, ami hihetetlen dinamikával válik egyszerre nyitottabbá, közösségivé, de egyszersmind élesebbé, zártabbá és magányosabbá is.


A találkozás terének témája megváltozott életünkben különösen nagy figyelmet és új értelmet nyert. A lakó- és középületek, kereskedelmi, szolgáltató és ipari létesítmények, valamint települések, városok közösségi terei, a terekhez kapcsolódó design elemek, smart megoldások, virtuális felületek, ezen találkozási terek direkt és indirekt hatásai állnak idei tematika fókuszában.


A rendezvénysorozat idén is két fő programtípusból épül fel: a saját fejlesztésű, valamint a külső partnerek által szervezett, a Budapest Design Week fesztiválhoz csatlakozó programokból.


A Budapest Design Week a fesztivál védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.