Fesztivál

Festival of Abnormal Music (FAM)

Gólya
Turbina Kulturális Központ
Gödör
Auróra
2024. május 08. (szerda) 18:45 - 2024. május 12. (vasárnap) 05:00

Helyszín:

Gólya
1089 Budapest, Orczy út 46-48
Turbina Kulturális Központ
1082 Budapest, VIII. kerület, Vajdahunyad utca 4
Gödör
1061 Budapest, VI. kerület, Király utca 50
Auróra
1084 Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.

A "Festival of Abnormal Music" (FAM) rendezvényét május 8-11. között első alkalommal szervezi meg az Inverted Spectrum Records, 8 budapesti helyszínen (Turbina, Gödör Klub, Auróra, Gólya, Dobozi 21, Blutorange, Susuka, és a Népszíntér), 26 budapesti, dunaújvárosi, debreceni, belgrádi, ankarai és tokiói zenekar valamint DJ közreműködésével.

A FAM egy több műfajú alternatív zenei fesztivál, amely tudatosan sérti a bevett zenei stílusok, szubkultúrák és körök közötti határokat, és olyan változatos zenei formákat mutat be, mint a heavy pszichedelikus rock, avantgárd jazz, kísérleti elektronika, ipari zene, math rock, synth punk, outsider énekes-dalszerzők, szabad improvizáció és progresszív pop. Ez nem egy szűk értelemben vett kísérleti zenei rendezvény, mivel a FAM-on sok előadó nagyon is rock'n'roll. A hangsúly a hiteles, kompromisszummentes, még a nem mainstream műfajokba is kevésbé illeszkedő zenei fellépőkön van, így a fesztivál egy nehezen meghatározható, de markáns művészi minőséget képvisel, amit nevezhetünk "abnormalitásnak".

A fesztivál május 8-án, szerdán, a Dobozi 21-ben a szerb outsider művész és zenész Arhivista (Dunavski Buzukije) kiállításának megnyitójával kezdődik. Mind a négy nap programja alább található. Hamarosan további információkkal szolgálunk az összes résztvevő művészről.

A belépő 4500 huf naponta, jegyek csak a helyszínen kaphatók. A Dobozi 21-ben, a Susukában és a Blutorange-ban megrendezett eseményekre a belépő: adomány. Afterparty a Népszíntérben: ingyenes.