Fesztivál

Gasztrohegy 2021 • Világok konyhája

Gasztrohegy Badacsony
2021. október 16. (szombat) 11:00 - 2021. október 17. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Gasztrohegy Badacsony
8261 Badacsonytomaj (Badacsony)

2021 őszétől újra nekiindulnak, hogy meghódítsák a gasztronómia csúcsait, együtt, Badacsonyban. 10 vendéglátóhely vár tematikus gasztro-hétvégékkel és Badacsony egy olyan arcával, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb időszakban mutatja meg magát. Ilyenkor igazán van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, a konyhában van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra, amit te alkotsz meg magadnak. Ez a GASZTROHEGY!


Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: egy olyan szakasza az évnek, amit a Badacsonyi borvidéken a nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszáll egy nyugodtabb kerékvágásba. nem véletlen, hogy ilyenkor indul a Gasztrohegy programsorozat is, hiszen az ősz és a tél azoké, akik az igazi különlegességet keresik. Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. 


A Badacsony vendéglátóhelyei most újra világkörüli gaszto-kalandozásra hívnak! A Gasztrohegy 10 étterme erre a hétvégére egy-egy gasztronómiailag izgalmas úticélt választott, ételeikkel most messzi tájakra repítenek, miközben elég csak a Badacsony színpompás őszi dűlőit bejárni.


Ízek, színek, izgalmas tányérok a világ minden részéről: Csehország, Franciaország, Erdély, Baszkföld, Mexikó, Spanyolország, Oroszország, Olaszország! És persze ezek mellé vulkanikus, ásványos badacsonyi borok!


Járd be a hegyet fogásról fogásra, ízről ízre, kortyról kortyra!


Résztvevő helyek: Hableány, Pláne Badacsony Borterasz, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő, Istvándy Borműhely, Borbarátok Étterem, Vánkos, Tölgyes Kúria, Laposa Terasz, Kisfaludy-ház Étterem