Fesztivál

mindenGYEREK Fesztivál

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház
2024. november 23. (szombat) 20:00 - 2024. november 29. (péntek) 23:00

Helyszín:


2024. november 23. és 29. között rendezi meg a Füge Produkció a család tematikájú fesztiváltrilógiájának utolsó részét a Jurányi Házban mindenGYEREK Fesztivál címmel, amelynek szervezésében a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány lesz a szakmai partner.
Prózai darabtól kezdve báb- és táncelőadásig terjed a paletta. A műfaji sokszínűség mellett friss bemutató és vidéki színházak vendégjátékai is láthatók lesznek többek között a gyermekvédelem témájában, de beszédtémává emeljük a válás, a betegség, a kirekesztés, a veszteség, a gyermekkori traumák hatásait is nemcsak az előadásokban, hanem a kísérőprogramokban is.


,,Lépj be a gyermekkori élmények mélyebb világába a MindenGYEREK Fesztiválon, ahol a színdarabok a gyerekkor árnyaltabb, sokszor traumatikus oldalát tárják fel. Érzelmes, elgondolkodtató előadások várnak, amelyek a gyermeki lélek törékenységéről, a múlt sebezhetőségéről és a feldolgozás nehézségeiről szólnak. Ismerd meg ezeket a történeteket, amelyek mindannyiunkat érintenek. Mert mind voltunk gyerekek." Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány gyermekjogi tanácsadója


,,Az Anyacsak1 (2022) és a CSET (Család-Egyén-Társadalom, 2023) fesztiválok után most gyermek perspektívából elemezzük milyen hatással lehetnek a kisgyermekkori traumák, vélt vagy valós félelmek a felnőtté válás, emberi sorsok alakulására. A változatos színházi programok mellett beszélgetéseket is szervezünk a Hintalovon Alapítvány szakmai közreműködésével.
Fontos szolgálati közlemény, hogy a színházjegyek vásárlásával Önök is támogathatják a gyermekeket! Kétféleképpen is:
-a jegyek vásárlásakor lehetőség nyílik arra, hogy emelt áras belépő választásával támogassák a gyermekjogokat képviselő alapítvány hiánypótló munkáját.
-és hogy a gyerekek se maradjanak színházi élmény nélkül, az előadások bevételének 50%-át felajánlva, a decemberi ünnepek alkalmával legnépszerűbb mesedarabjainkat visszük el hátrányos helyzetű falvak legkisebb lakóinak." Rozgonyi - Kulcsár Viktória