Kiállítás

3. Mini ARC kiállítás - Vándortárlat az előző ARC kiállítások képeiből

Szent-Györgyi Albert Agóra Művelődési Központ
2024. április 06. (szombat) 09:00 - 2024. május 06. (hétfő) 17:00

Helyszín:

Szent-Györgyi Albert Agóra Művelődési Központ
6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.

A vándortárlaton egy válogatás tekinthető meg az elmúlt évek ARC kiállításainak képeiből.


A 3. Mini ARC kiállítás – Szeged a II. SZEGEDI CIVIL KONFERENCIA keretében nyílt meg. A megnyitón Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Kozma József, Szeged Város Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának elnöke, Bakos Gábor, az ARC egyik alapítója és Farkas Bálint a Civilizáció koalíció kommunikációs koordinátora is megszólaltak.


Az ARC közérzeti pályázat és kiállítás 23 éve a kreativitásról és a szabadságról szól. Arról, hogy a pályázók az alkotásaik segítségével mondhassák el, mit gondolnak az életükről, az aktuális magyar társadalomról, vagy a bolygó dolgairól.

A Mini ARC kiállítások célja, hogy elsősorban Budapesten kívül, településről településre járva szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye az így született alkotásokat, inspiráljon, kreativitásra sarkalljon és szabaddá tegyen.
A válogatás elsődleges szempontjai röviden a következők voltak: Az eredetileg óriásplakát méretű alkotások működjenek jóval kisebb méretben is, tematikájuk beleférjen a közérdeklődésre számot tartó felvetések és az aktuális jelen halmazaiba, illetve kellőképpen reprezentálják az – ARC kiállításra amúgy is jellemző – civil kurázsit és értékeket.

A vándortárlat harmadik helyszíne Szeged, ahol az elmúlt 7 év 94 alkotásának kicsinyített változatával, egy, Magyarország megyéit formáló terepasztal jellegű installáción, fedett térben találkozhatnak a képnézegetők.

Hozzászólások