Kiállítás

Gyógyír

Online nézhető ONLINE
2021. március 30. (kedd) 13:30 - 2021. április 30.

A Gyógyír című csoportos kiállítást a tavalyi évben nyitottuk volna meg, a járványügyi korlátozásoknak megfelelően azonban bizonytalan időre elhalasztottuk. Virtuális formában most betekintést nyújtunk a tárlatba, amely a Capa Központ újranyitását követően látható lesz.


„A huszonegyedik században az emberek lelki válságba kerülése globálisan érzékelhető problémává vált. Milyen apró lépések segíthetnek az egyéneknek a mentális egészség megőrzésében és melyek az elképzelhető megoldások a kisebb-nagyobb közösségek, illetve a társadalom számára a krízis, a szorongás, a kiégés problémáiból való gyógyuláshoz? Röviden megfogalmazva a kérdést: hogyan legyünk jól? És milyen szerepe lehet mindebben a fotónak? 2019 őszén nyolc alkotót kértem fel arra, hogy válaszokat keressünk és új, elsősorban a fotográfia médiumával létrehozott alkotásokon keresztül vizsgáljuk és mutassuk be a gyógyírt jelentő utakat, lehetőségeket napjainkban. A felkérést követően pár héttel egy világjárvány tette még inkább aktuálissá kérdéseinket és a lehetséges megoldási módokat. A Gyógyír című kiállítás a válságból való kiutak egyéni és társadalmi lehetőségeivel, a gyógyulás témakörével foglalkozik.” (Gellér Judit kurátor)


Kiállító alkotók: Bartha Máté, Csontó Lajos, Fátyol Viola, Gyenis Tibor, Hodosy Enikő, Szatmári Gergely, Szász Lilla, Szombat Éva.
Arculat és grafikai munkák: Füredi Tamás


A Gyógyír című csoportos kiállítást tavaly novemberben mutatta volna be a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a járványügyi korlátozásoknak megfelelően azonban elhalasztották a megnyitót. Akkor nem gondolták volna, hogy a Capa Központ a következő öt hónapban zárva lesz. De bíztek benne, hogy hamarosan találkozhatnak a közönséggel! És addig is virtuálisan, kedvcsinálóként bemutatják a kiállítást, amelyet az újranyitást követően nézzetek meg élőben is!

Hozzászólások