Kiállítás

Halhatatlan hulladék

Babos Zsili Bertalan képzőművész
KULT2 kiállítótér
2024. április 22. (hétfő) 19:00 - 2024. május 07. (kedd) 18:00

Helyszín:

KULT2 kiállítótér
1024 Budapest, Margit körút 25/a

A II. kerület közösségi szemét szedéseiből, Babos Bertalan Zsili által komponált kiállítás


Ördög-árok parti orosz bakelit, hidegkúti horgásztóból kihalászott varrógép, Szalamandra-völgyben talált közel 100 éves zománc reklám és nyelvnyújtogatós kutya persely, egyenesen a Pál-völgyi-barlang környékéről.


Az elmúlt évek során II. kerület polgármestere, Örsi Gergely által szervezett közösségi szemétszedések során egészen meglepő, sokszor több évtizedes „hulladék régiségek” is előkerültek.


Az önkéntesek, helyi lakosok, és környezettudatos szervezetek részvételével lebonyolított szemétszedések során összegyűlt anyag most a Föld napja alkalmából, a KULT2 Nonprofit Kft. és Babos Zsili Bertalan koncepciójában és kivitelezésében kelnek új életre, és a Budapest150 program keretén belül kerülnek bemutatásra.


A tárlaton Babos Zsili által újragondolt hulladék megmutatja, hogyan érhető el jelentős társadalmi változás egy-egy ötlettel.


Ezek az alkotások új távlatokat nyitnak a pozitív jövő felé, és rávilágítanak arra, hogy a szemét és a művészet maradandósága hogyan fonódik össze az alkotások révén.


 

Hozzászólások