Kiállítás

Király Fanni: Erdő

Király Fanni iparművész
B32 Galéria és Kultúrtér
2024. október 17. (csütörtök) 18:00 - 2024. november 08. (péntek) 18:00

Helyszín:

B32 Galéria és Kultúrtér
1111 Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 32.

„Számomra az erdő végtelen menedék, hűvös lombsátor, zöld katedrális. Ha megérkezem, elönt a hála. Tavasszal olyan érzés, mintha egy apró, fényes smaragdokkal hintett selyemkendő alatt járnék. Forró nyári napokon enyhet ad a derengő zöld félhomály, ősszel pedig nem tudok betelni a sok színnel, és ízzel. Az erdei életközösségben számunkra láthatatlan kapcsolat köti össze a fák idős, és fiatal egyedeit, a gombákat, és az erdő összes élő és holt lakóját. Ékszerimben megidézem ezeket az emlékeket, megpróbálom becsempészni a hétköznapjainkba a korhadt farönkön élő halvány lila gomba tányérok árnyalatait, a lombkoronában suhanó madarak reptét, kökény, szeder és a csipkebogyó fanyar zamatát.”
A kiállításhoz katalógus is készül melyet az alkotó 2004 óta sorozat formájában publikál, a kötet az ötödik lesz a sorban, és tartalmazza az elmúlt négy év munkáit. A kiállításon látható lesz az új ERDŐ pergamen ékszer sorozaton kívül, az előző évben készült CSODAKAMRA és DEBUSSY kollekció is.

ÉKSZEREINK ÜZENETE címmel kapcsolódik a kiállításhoz az a fotósorozat, melyet a tervező Rákossy Péter fotóművésszel készített 2022-24 között, és amely szubjektív portrékat tartamaz az ékszerek valódi tulajdonosairól.


A kiállítás 2024. november 8-ig minden hétköznap 10-18 óráig látogatható.

Hozzászólások