Kiállítás

Lee Seungchul: koreai festő vagyok - handzsi papírok, természetes színek, installációk

Lee Seungchul képzőművész
Koreai Kulturális Központ
2024. február 27. (kedd) 12:00 - 2024. június 28. (péntek) 20:00

Helyszín:

Koreai Kulturális Központ
1023 Budapest, Frankel Leó út 30-34

Lee Seungchul (Dél-Korea, 1964) képzőművész és kutató egyéni kiállításán handzsiból, azaz hagyományos koreai papírból készült domborművein és természetes alapanyagokkal, kézzel festett szövet-installációkon keresztül a handzsi és a természetes színek koreai kultúrában, valamint a restaurátor szakmában betöltött szerepével ismerkedhetnek meg a látogatók.

A keleti festészet szakon végzett Lee a koreai papír kutatásának szentelte az életét. Több mint harminc éve tartó kutatómunkájáért számos elismerésben részesült a handzsi és a koreai természetes festési technikák európai művészeti közösséggel való megismertetéséért. A római és a bécsi Koreai Kulturális Központok után Budapesten bemutatkozó kiállítás Lee pályájának összefoglalása.

A kiállítás további aktualitása, hogy 2026-ban valószínűsíthető a handzsi UNESCO szellemi kulturális örökségként való nyilvántartásba vétele, amely egy következő jelentős állomása lesz a koreai papír reputációjában.
Lee Seungchul kiváló régiséggyűjtő is, aki hosszú pályafutása során először mutat be a handzsihoz kapcsolódó műtárgyakat.


Ajánlók és kritikák:


Hozzászólások