Kiállítás

Ments másként! – budai tárgyak és történetek

Klebelsberg Kultúrkúria
2024. április 25. (csütörtök) 18:00 - 2024. június 23. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, II. kerület, Templom utca 2-10.

Válogatás Kárpáti Tamás Hungarikonok Gyűjteményéből

Kárpáti Tamás több évtizedes kulturális és sportújságírói ténykedése során riportok, barátságok,„melléktermékeként” egyedülálló gyűjteményre tett szert, mely különböző művészek olyan személyes tárgyait tartalmazza, mint például Örkény zsebórája, Karinthy írógépe, Jancsó Miklós pipája, Garas Dezső kalapja és mások különböző relikviái.

A muzeális tárgyak már önmagukban is igazi ritkaságok, ám Kárpáti Tamás merész ötlettől vezérelve életet lehelt a holt tárgyakba. Kortárs képzőművészeket kért fel, hogy gondolják tovább a relikviákat, s megidézve egykori tulajdonosukat készítsenek belőlük képzőművészeti alkotásokat. Így jöttek létre a „szubjektek”, izgalmas, duplán egyedi műtárgyak, melyek egyszerre állítanak emléket a tárgy egykori tulajdonosának, és a kortárs képzőművészetnek.

A múlt nagy mesterei előtt tisztelegnek korunk művészei. Az elkészült művek olyan mesterek keze munkáját dicséri, mint például Nádler István, Tettamanti Béla, Kass János.

A Kultúrkúriában látható kiállítás anyaga válogatás a II. kerülethez kötődő ismert emberek és alkotók tárgyaiból, alkotásaiból

Hozzászólások