Kiállítás

Molnár József kiállítása

Nagyrédei Galéria
(nincs beállítva)

Helyszín:

Nagyrédei Galéria
3214 Nagyréde, Kossuth Lajos út 1.

Molnár József 1997-ben szülőfalujának ajándékozta 39 festményét. Ezek a művek tekinthetők meg a Nagyrédei Falusi Galériában .

Hetvenötödik születésnapját és félszázados művészi jubileumát ünnepelte szülőfalujában a művész a műemlék épületben megnyílt tárlattal, és ezzel köszöntötte hűséges fiát Nagyréde közössége.

A művészt nemcsak az itt töltött gyermek- és ifjúkora köti e vidékhez, de életművé kristályosodó piktúrájának egésze is. Igaz, életének ez a fél százada jobbára a fővárosban telt, szíve és művészete elválaszthatatlanul szülőföldjéé. A máig eleven rokoni-baráti szálakon túl a föld, s az azon munkálkodók iránti őszinte szeretet, s az itt élők emberi példája volt számára mindig az etikai mérce, volt és maradt a legfontosabb, művészetét inspiráló, egyúttal befogadó közege is.

A Galéria megnyitásának alkalmából készült kiadvány - melyben a festő életművének keresztmetszetét mutatja be - megvásárolható a Községi Könyvtárban. A katalógus ismertetőjét Borbély László művészettörténész írta, valamint olvasható még benne Nagy László költő Molnár József Csók Galériabeli kiállításának megnyitóján mondott beszéde .

Hozzászólások