Kiállítás

Next-Image Mobilfotó

Magyar Nemzeti Múzeum
2020. szeptember 24. (csütörtök) - 2020. október 25.

Helyszín:

Magyar Nemzeti Múzeum
1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum körút 14-16.

A fotós pályázatok és nemzetközi fotósversenyek általában elérhetetlenek azok számára, akik nem rendelkeznek valamilyen profi fényképezőgéppel és objektívvel. A Huawei Next Image pályázata viszont mindannyiunk számára lehetőséget teremt egy nagy nemzetközi pályázaton való részvételre, hiszen a mobilfotós versenyre okoskészülékekkel készült felvételekkel lehetett nevezni. A verseny központi témája pedig nagyon aktuális, hiszen az elkapott pillanatokat, és az idei, nagyon különleges nyarat állítja a középpontba.


A Next Image nemzetközi mobilfotós verseny vezérgondolata az, hogyan változott meg a világ idén. Mennyiben mutat mást egy vízpart, egy erdő vagy egy távoli város? Mit kezdünk magunkkal, és hogyan éljük meg a hosszú hónapok után visszakapott, de a korábbinál mégis korlátozottabb szabadságot?


Idén olyan kategóriákat hirdettek a mobilfotós versenyén, amelyek a mindennapi élményeket helyezik a középpontba. Ehhez kapcsolódóan öt fotós, valamint egy videós kategóriában lehetett versenyezni: Near Far (Közel és távol), Good Night (Jó éjt), Hello Life (Helló, élet), Faces (Arcok), Storyteller (Történetmesélő, 3-9 képből álló sorozat), illetve Live Moments (Élő pillanatok).


A Next-Image mobilfotós verseny 2018- ban indult. Már az első év dicsőséget hozott a hazai indulóknak, hiszen Pávó Réka egy megrázó és megindító képpel nyerte el a szakmai zsűri 2018-as fődíját. Az ide versenyre már közel 7000 pályaművet küldtek be magyar fotográfusok.


A kiállításon a magyar díjazottak képeit láthatjátok a meghívott profi fotográfusok - Hajdú D. András, Pályi Zsófia, Potyó Imre, Sopronyi Gyula, Stiller Ákos, Ljasuk Dimitry (video) - képeivel kiegészítve.

Hozzászólások