Kiállítás

Oláh Anna: Felül férfi, alul ló

EASY Art Space
2024. január 09. (kedd) 19:00 - 2024. január 31. (szerda) 22:00

Helyszín:

EASY Art Space
1024 Budapest, Széll Kálmán tér 8.

Gondolkodtál már azon, hogy mi emberek is állatok vagyunk?
Talán a modern mindennapok sodrásában nem ez az a kérdés, ami jellemzően ébren tart minket álmatlan éjszakáinkon, viszont az biztos, hogy amióta gondolkodunk - tehát vagyunk-, foglalkoztat minket az eredettörténetünk. Az is biztos, hogy Oláh Annát, az ANNA AMÉLIE márka megálmodóját évek óta inspirálja az ember és állat közötti átmenet. Érdeklődése arra irányul, hogy milyen különbségek, illetve összefüggések fedezhetőek fel az ember és az állatok között, válaszait pedig elsősorban a görög mitológiában való elmélyülésben keresi.

A Felül férfi, alul ló című tárlat három év kísérletezésének és keresésének vegyes technikával készített lenyomata a vásznon. A görög mitológiai teremtmények inspirálta kutatásának átvitt és egyben a szó legszorosabb értelmében való körvonalazása, egyúttal Anna művészeti pályájának egy új fejezete. A tárlatban összpontosul fél év görögországi elvonulás, valamint a kecskeméti művésztelepen való elvonulás és alkotás végeredménye.

Mi pedig abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Anna januárban elénk tárja festményeit, így a művészetén keresztül nekünk is lehetőségünk lesz kicsit megállni és gondolkozni az alkotásokba sűrített esszenciákon keresztül egy olyan kérdésen, amely végső soron önmagunk megértéséhez enged közelebb.

A kiállításmegnyitó i-jére a pontot Anna élő performansza helyezi majd, amely alkalmával a szemünk láttára fogja megfesteni a tárlatot egésszé tevő utolsó alkotást.

Hozzászólások