Kiállítás

Rob Anderson: Shape of Music

Aranytíz Kultúrház
2024. július 29. (hétfő) 17:00 - 2024. augusztus 25. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Aranytíz Kultúrház
1051 Budapest, Arany János utca 10.

Rob Anderson freskófestő, festő és művészeti oktató. Queensben, NYC-ben született. Magyar szüleinek köszönhetően már korán belevetette magát az irodalom, a zene és a rajz világába. Fiatal korában basszusgitárosként játszott különböző zenekarokban, ez fejlesztette improvizációs képességeit.
Ugyanakkor Rob tökéletesítette művészeti stílusát, szórólapokat, képregényeket és üdvözlőlapokat készített szeretteinek. Művészetét meghatározta a zene, a vonalak a mozgást és a ritmust, a színváltozások a hangulatot jelenítik meg. Húszas éveiben gyakran látogatott művészeti bulikba, ahol a zene mellett performanszokat hozott létre a vibráló hangulatból táplálkozva. Magyarország gazdag kulturális és zenei öröksége erősen befolyásolja vizuális esztétikáját.

A kiállítás legújabb festményeit mutatja be, amelyeket zenészek, hangszerek és a közös alkotás öröme inspirált. Az elmúlt három évben Rob rendszeresen látogatta Magyarországot, hogy újra kapcsolatba lépjen gyökereivel, miközben együtt dolgozott diákokkal és kulturális központokkal, hogy megossza interaktív művészeti projektjeit.


 

Hozzászólások