Kiállítás

Virágozta anno... virtuális kiállítás

Online nézhető ONLINE
2020. május 19. (kedd) - 2020. június 21.

Idén negyedik alkalommal hirdette meg Nyitott Műhelyében rajz- és alkotópályázatát a Hagyományok Háza. Célja, hogy a gyerekek vizuális alkotómunka közben egyes tájegységeken, mesterségeken keresztül megismerkedjenek a magyar népművészet motívumaival.


Nagy örömükre rengeteg alkotás érkezett szerte a Kárpát-medencéből. A zsűri tagjainak, Zele Jánosnak, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete tagjának és Ament Éva bútorfestőnek, a Hagyományok Háza oktatójának rengeteg fejtörést okozott 800 pályamunkából kiválasztani a legjobbakat.


A pályázat során születtek mesekönyvek, játékok és érdekes térbeli alkotások is, ezek mentén rendeztük be szűk válogatásból virtuális kiállításunkat. A rendhagyó formák új megoldásokat jelentenek a diákok motiválására, a népművészet kincseinek újszerű felfedezésére.


A tárlat első fele a bútorokról szól, majd továbblépve a motívumok egyéni, festői feldolgozása látható. Ezután eljuthatunk a játékok szobájába, ahol memóriajátékokat, társasjátékot, forgatható térbeli formákat láthatnak a látogatók. Válogatásunk a mesékkel zárul, amik a Hagyományok Háza honlapján megtekinthetők lapozgatható könyv formájában is.


Minden látogatónak ajánlott, legyen az felnőtt vagy gyermek, hogy figyelmesen nézzen körbe szemével és fülével, és gyönyörködjön velünk együtt virtuális kiállításban!

Hozzászólások