Könyv

Műhely Könyvklub

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom
2022. március 29. (kedd) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom
1056 Budapest, Március 15. tér 2

Az Aquinói Szent Tamás Keresztény Közéleti Műhely Könyvklubjának következő eseményére 2022. március 29-én kerül sor. Ezúttal a téma a nemzet és a haza, a meghívott vendég Perényi Bálint, a Pécsi Tudományegyetem doktorandusza. A Műhely Könyvklub rendezvénye előtt, 17:00 órakor kerül sor a Mindszenty József bíboros születésének 130. évfordulója alkalmából megtartandó szentmisére és ünnepi megemlékezésre. A Műhely Könyvklub eseményén a részvétel ingyenes, a helyszín a Belvárosi Főplébánia-templom altemploma.


Az Aquinói Szent Tamás Keresztény Közéleti Műhely Dr. Osztie Zoltán plébános vezetésével indította útjára a Műhely Könyvklubot. 2022. március 29-én (kedden) 18:00 órakor a Műhely Könyvklub ötödik alkalommal várja az érdeklődőket.
A Műhely Könyvklub márciusi eseményének témája a nemzet és a haza, a meghívott vendég Perényi Bálint, a Pécsi Tudományegyetem doktorandusza. A Magyarország szempontjából sorsdöntőnek bizonyuló két világháború közötti periódus egybeesett a geopolitika tudományának kialakulásával, mely rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert Németországban. Közép-Európa központi szerepet töltött be a német politikai és földrajzi gondolkodásban. A nagyhatalmi státuszát folyamatosan visszanyerő Németország gazdaságilag, politikailag és kulturálisan is nagy befolyással bírt a régióban, így a német geopolitikai gondolkodásban kialakult Közép-Európa koncepciók alapvetően meghatározták a térséget, és így a Magyarországot is érintő történelmi folyamatokat. Az előadó ezt az izgalmas témát járja körbe, a két világháború közötti Közép-Európa és Magyarország német geopolitikai megítéléséről tart vetített képes előadást.

Mind a Mindszenty József emlékmisén, mind a Műhely Könyvklub eseményén a részvétel ingyenes, a helyszín a budapesti Március 15. téren álló Belvárosi Főplébánia-templom. Az esemény megtartására az érvényes járványügyi előírásoknak megfelelően kerül sor.