Könyv

Vincenzo Latronico

Három Holló Kávéház
2024. szeptember 26. (csütörtök) 17:00 - 18:00

Helyszín:

Három Holló Kávéház
1052 Budapest, V. kerület, Piarista köz 1.

A felszínen, tökéletes megszerkesztettségben, mégis laza rendben hevernek a szuper áron kibérelt berlini lakás trendi bútorai között Anna és Tom holmijai, pár igényes ruhadarab, a webdesigner digitális életmód elmaradhatatlan kellékei, laptopok, és az instán jól mutató, dúsan burjánzó növények. Vincenzo Latronico A tökéletesség című könyvében az éppen Berlinben élő, olasz származású pár mindennapjainak bemutatásán keresztül kóstolhatunk bele az egyre népszerűbbé váló expatok életstílusába.

A látszólag szenvtelen hangú elbeszélő ügyesen ejti át az olvasót, és egy szerelem története helyett valami egészen mást kapunk. A vitára, beszélgetésre sarkalló könyv inkább emlékeztet egyfajta társadalom kritikával átitatott napló és dokumentumregény keverékére, amely egyszerre vet fel generációs és globális kérdéseket, mindannyiunkat érintő problémákat.

A Berlinben élő író első könyvét gyakran kapcsolják Georges Perec A dolgok és Annie Ernaux Évek című regényéhez (előbbire maga a szerző is hivatkozik). A tökéletesség Todero Anna értő és érzékletes fordításában, a Magvető Kiadó gondozásában jelent meg, a PesTexten pedig Puskár Krisztián fog beszélgetni a szerzővel.