Koncert

Elmarad - Aerosmith

Elmarad
Aerosmith előadó
Rival Sons előadó
Road előadó
Puskás Aréna
2022. július 10. (vasárnap) 18:30

Helyszín:

Puskás Aréna
1146 Budapest, XIV. kerület, Istvánmezei utca 3-5.

"Mély sajnálattal kell bejelentenünk, hogy a 2022 júniusában és júliusában megrendezésre kerülő európai turnénkat törölték. Továbbra is figyelemmel kísértük a COVID helyzetet, valamint az utazási logisztika körüli kapcsolódó bizonytalanságot, valamint a COVID korlátozások és egyéb kérdések folyamatos jelenlétét, egyértelművé vált, hogy nem lehet továbblépni a nyári műsorok a régióban. Szurkolóink egészsége, biztonsága és jóléte az első számú prioritásunk. Visszatérünk mindenkivel, és reméljük, hogy hamarosan izgalmas híreket jelentünk be. A jegyvásárlási pontod hamarosan jelentkezünk további információkkal. Addig is vigyázzatok magatokra, és mélységesen elnézést kérünk a kellemetlenségekért."


A rekordokat döntő, lenyűgöző Las Vegas-i Deuces Are Wild fellépéssorozat után, minden idők egyik legnagyobb amerikai rock bandája újra útra kel… Az Aerosmith európai turnéra indul.
A vadonatúj budapesti stadion, a Puskás Aréna lesz az Aerosmith koncertjének helyszíne!


Az Aerosmith - Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) - az amerikai zenetörténelem élő darabja, világszerte több mint 150 millió albumot adott el, számtalan díj tulajdonosa, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, és nem sok olyan dolog van, amit ez az együttes nem ért még el a megalakulása óta eltelt öt évtizedben.


Végtelen számú elismerést, többek között 4 GRAMMY®-, 8 American Music, 6 Billboard és 12 MTV Video Music díjat vehettek át, valamint a műfaji határokat átlépve, a Run DMC-vel közös remixért, a Walk This Way dalért egy Soul Train díjat is kaptak. Januárban a Recording Academy, jótékonysági erőfeszítéseikért a MusiCares® Év Embere címmel tünteti ki a csapatot. A rengeteg multiplatina státuszt elért lemezük mellett, az Aerosmith a mai napig is generációkat ösztönöz, és még mindig a világ egyik legnépszerűbb együttese!


2020-ban az örökség folytatódik, mivel az Aerosmith megalakulása 50. évfordulóját egy európai turnéval ünnepli. Ez a turné a banda rendkívül sikeres Las Vegas-i fellépéssorozatát követi, amely AEROSMITH: A DEUCES ARE WILD címmel 2019. április 6-án indult, és 2020. június 4-én zárul. A több mint 50 dátumos Park MGM-ben látható show már vezeti a Billboard Boxscore listáját, és a 2. helyen áll a Hot Tours rangsorban.


Az Aerosmith befolyása a rockzenére és a zeneiparra tagadhatatlan. A zenekar számos slágerlista- és albumeladási cím birtokosa, többek között a nevéhez fűződik minden idők második legtöbb slágerlista vezető rock dala, ez az egyetlen rockbanda, amelynek rögtön az amerikai lista élén tudott nyitni egy kislemeze, ez a legtöbb aranylemezzel rendelkező amerikai zenekar, valamint a Van Halennel közösen tartják a legtöbb multi-platina albummal rendelkező amerikai banda címet.


Rival Sons


"Napsütötte pszichedélia és ellenállhatatlan dallamtapadás... Itt az ideje találkozni az új kedvenc bandáddal"- Guardian


A kalifornia csapat 2009-es megalakulása óta folyamatosan növekvő rajongótáborral rendelkezik az egész világon, amit sajátos, soul-blues és klasszikus rock egyvelegű zenéjük mellett az intenzív turnézással is folyamatosan erősítenek. Lemezeiket pár nap alatt, szinte egy élő koncert hangulatában rögzítik, ami nagyban hozzájárul egyedi hangzásukhoz is. „Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ne csapjuk be magunkat és a hallgatóinkat. A rock’n’roll-t nem szabad túlagyalni, azzal pont a közvetlenség tűnik el a dalokból.” – tartja a banda énekese.


A csapat az elmúlt években a világ legnagyobb fesztiváljainak egyik kedvenc fellépőjévé vált, és remek nemzetközi slágerlista helyezéseik mellé idén már 2 Grammy-jelölést is begyűjtöttek, az év rock albuma és az év rock felvétele kategóriákban.


A világszerte „turnézó erőműként” ismert Rival Sons fellépett már a Guns N Roses, a KISS, az AC/DC, a Deep Purple és a Black Sabbath legénységével is – utóbbiakkal nálunk is jártak 2016-ban, a Budapest Arénában. A csapat híres fergeteges élő bulijaikról, akár klubokban, stadionokban vagy fesztiválokon lépnek fel, mindenhol újabb rajongókat szereznek. Minden bizonnyal így lesz ez most is, az Aerosmith koncerten.


A július 24-i, budapesti koncertre jegyek már csak korlátozott számban kaphatók, így érdemes mindenkinek minél hamarabb bebiztosítani a helyét, ha ott akar lenni az új Puskás Arénában a Rival Sons és az Aerosmith fellépésén!


Vendégfellépőként, a hazai zenei élet egyik legnépszerűbb csapata, a domoszlói Road zenekar nyitja majd a fél évszázadát ünneplő hallhatatlan banda magyarországi koncertjét.


A Road 2004-ben alakult rock-metál zenekar, akiknek az elmúlt évek alatt számos lemeze ért el arany- és platina minősítést. Látványos és dinamikus produkcióikkal mára a legnagyobb fesztiválok népszerű fellépői. Legújabb lemezük, a Senki kedvéért nem fékezünk! 2021 júniusában jelent meg. A csapat legnépszerűbb dalai, a Világcsavargó, a Megint nyár, a Túlzó kámfor illat, a 2 bennem az én, vagy az Ahol a hegyeket látod biztosan helyet kapnak majd jövő júliusban a Puskás Aréna színpadán látható programban. A Road tagjai megtisztelőnek érzik a felkérést és örömmel vállalták ezt a nem mindennapi koncertlehetőséget.

Ajánlók és kritikák: