Koncert

Alerant Jazz Est: BJC Big Band

BJC Big Band előadó
Budapest Jazz Club
2021. december 22. (szerda) 20:00
Ár: 2500 Ft, diák, nyugdíjas: 2100 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

A BJC Big Bandet 2017-ben hívta életre Csizmadia Dávid trombitás. Az együttes a Budapest Jazz Club házi nagyzenekara. A más zenekarokban aktív és keresett muzsikusoknak minden alkalom egy ünnepi örömzene.
Rövid pályafutásuk alatt játszottak már a világ vezető lead trombitásaival, mint Eric Miyashiro, Louis Dowdeswell, Ryan Quigley és Andy Greenwood.
A svéd multiinstrumentalista Gunhild Carling közreműködésével teltházas koncertet adtak a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében - ennek a koncertnek a felvétele hamarosan megjelenik lemezen is.
A harsonáé volt a főszerep, amikor Nagy-Britannia két legkeresettebb jazz harsonása érkezett Budapestre. Trevor Mires és Alistair White együttesen olyan zenekarokkal és előadókkal léptek fel és/vagy készítettek lemezt, mint a BBC Big Band, Aretha Franklin, Chaka Khan, George Benson, Tom Jones, Van Morrison, Incognito, Jamiroquai, Oscar Peterson, Michael Bublé, Randy Brecker, David Sanborn vagy épp Pat Metheny...
Legutóbb a minden eddigi nézettségi rekordot megdőntő sorozatnak, a Squid Game-nek a zenei felvételein működtek közre:
https://youtu.be/XfbXuKT2_KA


Idei hagyományteremtő hangversenyükön ezúttal a zenekarvezető külföldi turnéja miatt egy brit vendég lead trombitással lépnek fel.


A koncerten fellépő művészek: Matt Yardley, Ducsai Szabolcs, Pecze Balázs, Fekete-Kovács Kornél (trombita), Korb Attila, Csapó Krisztián, Varga István, Abbas Murád (harsona) Dennert Árpád, Nagy Balázs, Stencli Tamás, Elek István, Cserta Balázs (szaxofon), Tálas Áron (zongora), Mike Gotthard (gitár), Fonay Tibor (bőgő), Csízi László (dob)