Koncert

Babcsán Projekt // Ephemere

Babcsán Projekt előadó
Ephemere előadó
Kobuci Kert
2022. május 03. (kedd) 19:30
Ár: 2000 Ft, elővét: 1500 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

19:30 Az Ephemere egy hivatalosan 2020-ban alakult formáció, melynek magja két énekes; Caussanel Izabella és Orbay Lilla. Világuk a jazz, sanzonok és egy kevés népzene fúziója, amely leginkább egy '30-as évekbeli dohányfüstös bár hangulatát idézik elő. A repertoár igen színes, hiszen saját dalok, jazz-standerdek, francia dalok, popdalok és a népi hatások is egyaránt jelen vannak, azonban egy abszolút sajátos hangzásvilág jellemzi. Az Ephemere (tiszavirág franciául) - névből adódóan a formáció gyakran kiegészül vendégzenészekkel, azonban egy fix zenekari felállás is megalakult a koncertekre. Az improvizatív, jazzes játékmód és a megkomponált zenei anyag kontrasztja továbbá, ami a formációt igazán különlegessé teszi. A tagok már számos díjjal és elismerésekkel büszkélkedhetnek.
*****
20:30 A Babcsán Projekt kiváló zenészekből verbuvált friss és kreatív formáció, tagjai a világzenei és jazz szcéna elismert szereplői hazánkban és a nemzetközi színtéren egyaránt. Műfajokon átívelő muzsikájuk a sokoldalú fúvós, Babcsán Bence régóta érlelődő, izgalmasan szerteágazó zeneisége köré épül, organikus hangzásukat a magyar és balkáni népzenék vibráló dinamizmusa, ritmikai összetettsége és akusztikus megszólalásmódja határozza meg.
Magyar költők verseire épülő műsoruk nagy ívet jár be a bensőségességtől a kirobbanó életörömig, minden alkalommal magával ragadva a hallgatóságot.