Koncert

Balázs János zongoraestje - „Hommage à Cziffra 99"

Balázs János előadó
Online nézhető ONLINE
2024. május 11. (szombat) 20:00

Liszt: Funérailles
Liszt: A Villa d'Este szökőkútjai
Liszt: Ave Maria (Róma harangjai)
Liszt: Valse-impromptu
Liszt: VI. magyar rapszódia
Schumann-Liszt: Widmung (Ajánlás)
Liszt: Szerelmi álmok (Liebesträume), No. 3
Brahms-Cziffra-Balázs: Magyar táncok - XVII., VI. magyar tánc
ifj. J. Strauss-Cziffra-Balázs: Kék Duna keringő - parafrázis

Idézze fel velünk a legemlékezetesebb koncerteket, előadásokat!
Újra megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét: Müpa Home sorozatunk keretében folytatódnak ingyenes online közvetítéseink, melyek között az élő webcastok mellett műsorra tűzzük a Müpa meghatározó előadásainak korábban rögzített felvételeit is. Tartson velünk, és élje át újra a legizgalmasabb produkciókat otthona kényelmében!


Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!


Az előadást honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon követhetik.


Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész egyike a legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészeknek, a világ jelentős koncerttermeinek állandó szereplője. Olyan neves művészekkel és karmesterekkel dolgozik együtt, mint Mischa Maisky, Vásáry Tamás, José Cura, Vadim Repin és Pinchas Steinberg. A művész a koncertet 2020. november 5-én Cziffra György emlékének ajánlotta, aki aznap 99 éve született Budapesten.

Az emlékest műsora két olyan zeneszerzőre összpontosít, akik érzelemdús, szenvedélyes és karakteres stílusjegyeikről ismertek, csakúgy, mint az előadó. Balázs János az elmúlt években fellépett többek között a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, a brüsszeli Bozarban, valamint a Kölni Filharmóniában, ahol a kritikusok kiemelték előadásmódjának szuggesztív, mély és megrendítő érzékenységét és az újraalkotás képességét, amely lehetővé teszi a koncertek megismételhetetlen hangulatát. A Kossuth- és Liszt-díjas, érdemes művész nevéhez számos társadalmi szerepvállalás fűződik, úgymint hangszerbemutató koncertek gyerekeknek, a Snétberger Zenei Tehetség Központtal való együttműködése vagy a Virtuózok tehetségkutató műsor zsűrizése. 2020-ban Hamburgban a Young Steinway Artist nemzetközi elismerést vehette át, valamint ugyanazon év szeptemberétől a Zeneakadémia adjunktusává nevezték ki.


A felvétel a Müpa 2020. november 5-i koncertjén készült.