Koncert

Banai Szilárd & Friends

Banai Szilárd előadó
Birta Miklós előadó
Tálas Áron előadó
Zana Zoltán előadó
Vermes Gábor előadó
Bakó Krisztina előadó
Budapest Jazz Club
2024. május 04. (szombat) 20:00
Ár: 3600 Ft, kedvezményes: 3000 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

Km.: Banai Szilárd (dob), Birta Miki (gitár), Tálas Áron (zongora), Zana Zoltán  (szaxofon), Vermes Gábor (basszusgitár)
Vendég: Bakó Krisztina (ének)


Az együttes megálmodója a Fonogram, eMeRTon, Arany Dobverő díjas dobos, ütőhangszeres, akinek nevéhez olyan nemzetközi produkciók fűződnek, mint a Silhouette&Vinx, Sting vokalistájával, a DrumEmotion, a Mezzoforte együttes dobosával vagy a Djabe zenekar.

A Quintet-ben mindenki valódi mestere hangszerének. Birta Miklós gitározik, aki nem kisebb nevekkel dolgozott együtt, mint Eric Marienthal, Bill Evans, vagy Jeff Andrews. Tálas Áron zongorista számtalan formációban bizonyítja multi instrumentalista szupertalent voltát. Zana Zoltán egyedülálló, mély, invenciózus szaxofonjátékával meghatárzó alakja a magyar jazzéletnek. Vermes Gábor pedig mindamellett hogy zseniális basszusgitáros nagyszerű szerző is egyben. Az est különleges vendége egy eredeti alkotó-művész Bakó Krisztina, aki valódi gyöngyszeme a hazai énekes palettánknak. Saját kompozícióik mellett kedvenc dalaikból is feldolgoznak.