Koncert

Barokk délután

Aranytíz Kultúrház
2023. május 20. (szombat) 16:00

Helyszín:

Aranytíz Kultúrház
1051 Budapest, Arany János utca 10.

Km.: Kristóf Réka (ének), Hornyák Balázs (fuvola), Kállai Ernő (hegedű)


Kristóf Réka: A Virtuózok megnyerése után fellépett a Carnegie Hallban az Armel Operafesztivál keretén belül.


Kállai Ernő jelenleg az Operaház szóló első koncertmestere. Szólistaként, kamarazenészként és koncertmesterként is elismert zenész. 2006-ban ösztöndíjjal az Egyesült Államokba ment (Juilliard School), itt szerezte meg bachelor és master diplomáját is. 2008-ban debütált a Carnegie Hallban a Juilliard zenekarával, 2011-ben a New York-i Filharmonikusokkal, olyan helyeken játszott mint a párizsi Louvre Auditorium, a madridi Teatro Real, a New York-i Metropolitan múzeuma, a Lincoln Center, a Chicago Symphony Center. 2008-ban 1. helyezett lett a Carl Flesch Nemzetközi Hegedűversenyen, 2011-ben pedig a New York-i Alexander & Buono Nemzetközi Vonós Versenyen. A versenydíjak mellett 2012-ben Junior Prima díjat, 2016-ban Fischer Annie-ösztöndíjat, 2017-ben a Cziffra Fesztivál díját kapta meg. A Summa Artium alapítvány jóvoltából egy Carlo Antonio Testore-hegedűn játszik.


Hornyák Balázs fuvolaművész szólistaként és kamarazenészként Olaszországban, Szlovákiában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban és Svájcban koncertezett. 2016-ban kamarazene kategóriában díjazottja a Vincenzo Vitti Nemzetközi Zenei versenynek és első magyarként elnyerte az Európai Zenei Tanács Ösztöndíját. 2020 óta a Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál. Fontos küldetésének tekinti a tehetséggondozást és a komolyzene új közönségének kinevelését.


A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg. A programsorozatot támogatja: Belváros-Lipótváros Önkormányzata


Klassz a Belvárosban – II. Komolyzenei Napok az Aranytízben