Koncert

Charlie Band

Horváth Charlie előadó
Lattmann Béla előadó
Póta András előadó
László Attila előadó
Csiszár Péter előadó
Halász János előadó
Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2022. május 22. (vasárnap) 20:00
Ár: 10000 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Charlie az az énekes, akinek aztán tényleg nincs szüksége a bemutatásra, több mint öt évtizedes karrierje során műfajokon és korszakokon átívelő nagyszabású életművet teremtett. Amit viszont ma már jellemzően nagy koncerthelyszíneken, arénákban ad elő, több ezer, tízezer rajongója előtt, így a Magyar Zene Házában tartott koncertjének különlegessége, hogy egészen intim közelségből élvezhetjük előadását, legjobb dalait.


Charlie a magyar pop- és rocktörténet egyik legendás alakja, aki ott volt a hatvanas évekbeli alapok lerakásánál, rocktörténeti jelentőségű zenekarok tagja volt, bár sem a Decca, sem az Olympia után nem maradt fenn túl sok hangfelvétel. Pedig itthon az elsők között használtak rockzenében fúvós hangszereket, és ötvöztek progresszív elemeket soullal. Charlie azonban csak ezután vált igazán ismertté, amikor csatlakozott a Generálhoz és a funkrock egyik hazai alapzenekarra lettek, ottani zenésztársával, Tátrai Tiborral alapította meg a Tátrai Bandet a nyolcvanas évek végén, amivel aztán végképp csúcsra jutott. A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb formációja mellett pedig 1994-től szólókarrierjével is termelte a slágereket. Egyéni stílusát – persze összetéveszthetetlen tónusú hangján túl – a blues, a jazz és a soul gazdag hangszerelésű, sokrétű ötvözete jellemzi, na meg az, hogy dalai mindig az általa megélt élethelyzetekre reflektálnak, a dalszövegek személyességével könnyen lehet azonosulni. Charlie 2020-ban sok év szünet után is egy rá oly jellemző jegyeket mutató nagylemezt adott ki Mindenen túl címmel. Megannyi klasszikusa most egy intim térben szólal meg, egészen közelről láthatjuk-hallhatjuk produkcióját.


Horváth Charlie (ének), Lattmann Béla (basszusgitár), Póta András (dob), László Attila (gitár), Csiszár Péter (szaxofon), Halász János (zongora)