Koncert

Dobrawa Czocher (PL)

A38 Hajó
2024. április 17. (szerda) 19:30

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Gyerekkori barátjával és zenésztársával, Hania Ranival, aki nemzetközileg elismert zongorista és zeneszerző, többször is kollaborált. 2015-ben kiadták közös, Biala Flaga albumukat, majd Inner Symphonies néven második lemezüket 2021-ben.
Első szólóalbuma 2023-ban jelent meg Dreamscapes néven, amely utazásra hív egy álomvilágba, ahol a tudatalatti lakozik, tele színekkel és lehetőségekkel.

A zenész családból származó Dobrawa Czocher már gyerekkorától fogva a zene szerelmese lett. Hét éves korától már hangszeren játszott, és miután rátalált a csellóra, rövidesen eldőlt, hogy a zenének szenteli az életét.

Neves egyetemeken tanult, többször nyert szóló és kamara versenyeket, részt vett master classokon és nemzetközi fesztiválokon, 2018-ban a Szczecin Filharmonikusok szóló csellistája lett, és bejárta Európa legnevesebb koncerttermeit.

Stílusára jellemző, hogy szeret kísérletezni, kalandozni a klasszikus és kortárs hangzások között. Játékában vegyíti a tökéletes technikát a fantáziával és korlátlan képzelőerővel.