Koncert

Ewiva! / Maria Mazzotta

EWIVA! előadó
Maria Mazzotta előadó
Antonino de Luca előadó
Müpa (Fesztivál Színház)
2022. február 18. (péntek) 19:30
Ár: 2500, 3200, 3900 Ft

Helyszín:

Müpa (Fesztivál Színház)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

km.: Tóth Evelin (ének),  Mogyoró Kornél (ütő), Frankie Látó (hegedű),  Maria Mazzotta (ének), Antonino de Luca (harmonika)


Ha dupla a W, akkor biztosra mehetnek a Müpába látogatók: dupla világzenei élményben lesz részük. És ebből egy hangot sem vesz el, hogy valami jól hallható rokonság társítja a hazai és a nemzetközi produkciót! Sőt…!


Ezúttal az a mindent magával ragadó szenvedély a kapocs, mely egyaránt jellemzi Tóth Evelin és Maria Mazzotta énekét. Ha úgy tetszik, a szerelem… Ez áradt ellenállhatatlanul Tóth Evelin első, Csókoljon meg… című szólóalbumából - melyet Hamid Drake, Dresch Mihály, Fassang László és Lantos Zoltán közreműködésével készített -, ettől izzott Cseh Tamás és Bereményi Géza Eszembe jutottál című klasszikusának feldolgozása, és még sorolhatnánk… De most Evelin 2018-ban alapított triójára, az Ewiva!-ra kell figyelnünk, melyben két nemzetközi tekintélyű muzsikussal, a hegedűs Frankie Látóval és az ütős Mogyoró Kornéllal társult. Azt jelenti a nevük, hogy „hurrá!”, bár korántsem szorul megerősítésre az a lángoló muzsika, melyben éppúgy süt a fado és a magyar népzene melankóliája, mint a flamenco és a szefárd dalok tüze.
Maria Mazzottát a salentói pizzica-revival világhírű együttesében, a Canzoniere Grecanico Salentinóban ismerte meg a világ, de immár öt éve szólóban boldogul. Pályafutását kalandos együttműködések sora szegélyezi: Bobby McFerrin, Ibrahim Maalouf, Ballake Sissoko, Justin Adams, Goran Bregović, Roy Paci és Redi Hasa - megannyi jól csengő név. De egyik projektje sem volt olyan átütő, mint Amoreamaro című tavalyi albuma, melyet Bruno Galeone madagaszkári harmonikással készített. Olasz szerelmes dalokat vettek fel: vágyakozókat, reményteleneket, kisajátítókat és önfeledteket, a szenvedélynek olyan hőfokán, amelytől elakad a lélegzet, és amelyre az egyetlen szívbe találó kifejezés: a katarzis.