Koncert

Falka

Falka előadó
BMC - Opus Jazz Club
2024. július 10. (szerda) 20:00
Ár: 2800 Ft

Helyszín:

BMC - Opus Jazz Club
1093 Budapest, IX. kerület, Mátyás utca 8.

Km.: Ördög Krisztián (fúvós hangszerek), Kosztolánszki Dominik )szaxofon), Udvardi Márton(trombita), Schlosser András (gitár), Baló Sámuel (zongora), Ajtai Péter (nagybőgő), Richter Ambrus (dob), Baló István (dob)


A Falka egy vezető nélküli, speciális, ad hoc szerveződött, nyitott formáció, amely évek óta minden nyáron két-három napra összegyűlik, hogy kora estétől hajnalig közösséggé formálja, szórakoztassa, éneklésre és táncolásra hívja a helyszínen megjelent közönséget. Az együttes eltörli a zenészek és a közönség közötti szakadékot, a "mi játszunk, ti hallgatjátok" felállást, és tárt karokkal várja a koncerten jelen lévő zenészeket is, ha csatlakozni támad kedvük. Nagyon erős, mindenkit eltöltő és összeadódó energiák szabadulnak fel, amelyekből a jelenlévők hosszú napokra, akár hetekre képesek lehetnek meríteni. A Falka tagjai és a közönség a pillanat felszabadult állapotában töltik el az említett néhány estét, hogy aztán egy év múlva megint találkozzanak.

A zenekar programja a tagok vagy más szerzők könnyen befogadható kompozícióiból és akár a pillanat ihlette, helyben megszülető darabokból áll, amelyek tartalmaznak szabad elemeket, megírt részeket és könnyen megtanulható dallamokat is. A lényeg viszont az együttlét: közösséget építeni, együtt repülni, kiabálni, énekelni, táncolni és tapsolni...