Koncert

Fehér Fábió Trio

Papírkutya.Veszprém
2023. november 17. (péntek) 19:30

Helyszín:

Papírkutya.Veszprém
8200 Veszprém, Szabadság tér 9

Fehér Fábió, Baranyi Benjámin és Fazekas Tamás trió

Formáció: Fehér Fábió gitár, Baranyi Benjámin basszusgitár, Fazekas Tamás dob
A triót Fehér Fábió alapította. Elsősorban instrumentális fusion jazzt játszanak, főként saját szerzeményeket, valamint ismert jazzsztenderdeket, sajátos felfogásban. Bátran nyúlnak a legkülönfélébb zenei stílusokhoz, egyedi hangzásukat meghatározza a szerkesztettség és a szabad improvizáció egyensúlya. Eddig több saját szerzeményt írtak, melyeknek egyikével bekerültek a Magyar Jazz Szövetség által kiírt 2020-as Jazz Combo Verseny döntőjébe.
Olyan színvonalas eseményeken, helyszíneken játszottak, mint a Magyar Jazz Napja alkalmából megrendezésre került Paloznaki Jazz Piknik vagy a Szigetszentmiklósi Klasszikus Fesztival . Fábió tanulmányai során 2013-ban a váci Országos Klasszikus Gitárversenyen, valamint a 2015-ös regionális gitárversenyen nyert nívódíjat. Játszott Egri Jánossal, Horváth-Plútó Józseffel, Balogh Rolanddal és Pecek Lakatos Krisztiánnal. A Snétberger Zenei Tehetség Központ képzésére három alkalommal nyert ösztöndíjat. Aktívan részt vesz több zenekarban és számos session produkcióban. Élete a zene, és hogy ezáltal mosolyt csaljon mások arcára.

A trió tagjai részt vettek a Snétberger MasterClass emelt szintű képzésben is, ahol többek között David Friedman amerikai jazz oktatótól és világhírű vibrafonistától tanulhattak.