Koncert

Freakin' Disco, TooT Ensemble

Freakin' Disco előadó
A38 Hajó
2023. március 25. (szombat) 20:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

FREAKIN' DISCO
„A zenéjüktől a két füled közt végtelenné tágul az univerzum, és megérted Einsteint. Megérted, milyen lehet az a száguldás, amikor lelassul az Idő, és ott pulzál a tenyeredben. Tökéletes összjáték.”
(Kárpáti Péter, dramaturg)
„A Freakin' Disco olyan labirintusba vezet minket, amiből nem akarunk kitalálni. Már nem is kell Ariadné fonala, közeleg a Minotaurusz, hátunk mögött becsukódott az ajtó, és táncolni van kedvünk.”
(Latorczai Balázs, Szimpla kert)
„Zenéjükben keveredik az elektronikus zene precizitása a jazz improvizációkkal. Saját maguk definiálására három szót használnak:
jazz, űrzene és techno.”
(Budabeats Records)
A Freakin' Disco zenéje egyszerre mély, táncos és elszállós. Instrumentális elektronika. Koncertjeik elemi ereje magával ragad és kirepít az űrbe. A zenekar harmadik lemezének első felvezetője a Grammy díjas Steve Dub producerrel (The Prodigy, The Chemical Borthers, UNKLE, stb) készült Face Yourself, melyhez Hajdu Szabolcs
rendezett klipet. A dalról és a klipről a megjelenés után itthon és külföldön is sok helyen írtak.
A zenekar, a cseh Toot Ensemble zenekarral, 2023. márciusában három állomásos turnéra indul, mely érinti Prágát, Pozsonyt és Budapestet.


TOOT ENSEMBLE
A TooT Ensemble egy fúvószenekar, amely túltesz minden elváráson: egy kilenctagú zenekar, amely instrumentális tánczenét játszik. Ezt az ambiciózus projektet a világjárvány közepette indította útjára David Lomič szaxofonos-harmonikás (Tygroo, Nerez&Lucia) és a multiinstrumentalista Robert Fischmann (Neřež, Bran), akik mindketten tapasztalt zenészek.
A TooT Ensemble különféle EDM-stílusokból merít ihletet, valamint olyan hasonló gondolkodású bandákból, mint a Meute, a Moon Hooch vagy a Too Many Zooz. Feldolgozásokra, koppintásokra azonban ne számítson senki – valamennyi számuk eredeti. A csapat hangzását hattagú rézfúvós szekciója és kíméletlen dobos trojkája határozza meg. Az övék egy bővelkedő, kiemelkedően táncolható zene, minden korosztály, vallású és színű ember számára.