Koncert

Freddie, vendég: Berkes Olivér

Berkes Olivér előadó
Hangár Music Garden
2020. szeptember 26. (szombat) 19:00
Ár: 1700 Ft

Helyszín:

Hangár Music Garden
9400 Sopron, Vándor Sándor utca

Freddie és zenekara 2020 tavaszán országos turnéra indul, melynek budapesti állomása az Instant lesz. Az elsöprő erejű koncertsorozat a „Fúj minket a szél” címet kapta az énekes legújabb dala után. A budapesti közönség az Instant színpadán láthatja először Freddie-éket a 2020-as klubszezonban.


Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie kiemelkedő tehetségére és lehengerlő hangjára először 2015-ben, a Rising Star című műsorban kapta fel fejét a közönség és a szakma. A tehetségkutatót követően debütált a blues-os hangzású „Mary Joe” című dala, mellyel abszolút rádiós kedvenccé avanzsált a fiatal énekes. Az átütő sikert mégis a következő év hozta meg Freddie számára, amikor a DAL 2016 nyerteseként képviselhette hazánkat a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon a „Pioneer”-rel.


2016-ben kivívta a szakma elismerését is: a Petőfi Zenei Díjon „Az év felfedezettje” lett, majd VIVA Comet gömböt vihetett haza „A legjobb dal" kategóriában.


Még ebben az évben jelentkezett első stúdióalbumával - „Pioneers” címmel -, amelyen már helyet kaptak magyar nyelvű felvételek is. Közülük a legsikeresebb, a 2017-es év egyik legjátszottabb magyar rádiós dala a „Csodák” volt.


Freddie feltűnésével a hazai pop-rock szcéna egy hiánypótló hanggal, megnyerő színpadi jelenséggel és nagyszerű dalszerzővel lett gazdagabb. Szilárd rajongótábora, meghatározó slágerei és többtízmilliós össznézettségű videói megkerülhetetlenné tették a hazai zenei életben. Freddie zenekarával együtt járja az országot, energikus koncertjein pedig a lüktetés mellett a lélekmelengető, lírai dalok is helyet kapnak.