Koncert

Új helyszín! - Guano Apes

Helyszín/Időpont változás
Guano Apes előadó
Barba Negra (Red Stage)
2024. november 16. (szombat) 19:00

Helyszín:

Barba Negra (Red Stage)
1211 Budapest, Szállító utca 3

Tavalyi teltházas koncertje után szerencsére nem kell sokat várni a német majmok visszatérésére: a zenekar 2024 őszén ugyanis ismét turnéra indul, hogy felszabadítsa mindenkiben a benne élő vadállatot. A sorból Budapestet sem hagyhatták ki, így november 16-án, az Akvárium Klub NagyHalljában újra felcsendülhetnek a Guano Apes legütősebb slágerei.


A Guano Apes nem hagyja magát a trendek által befolyásolni: ahelyett, hogy alávetették volna magukat a piaci mechanizmusoknak, a németországi zenekar megszabadult azoktól. Ahelyett, hogy minden évben új lemezt adnának ki, inkább akkor lépnek színpadra, amikor a zsigereikben érzik a vizsketést. És onnantól kezdve ez tiszta extázis: ezt mindenki tudja, aki részese volt az első posztpandémikus turnénak, vagy átélta a nagy fesztiválok erőteljes koncertjeinek egyikét. A nyitó You Can’t Stop Me első taktusaitól kezdve az összes klasszikus Guano Apes-himnuszon át egészen a ráadást jelentő Lords of the Boards utolsó zúzós akkordjáig, a Guano Apes szabad utat engedett a bennük élő vadállatnak és felrázott minden közönséget. Ez egyébként szintén úttörőnek mondható: miközben a világ egyre digitálisabbá válik, a Guano Apes az árral szemben halad és inkább az analógot követeli. Vagy ahogy ők maguk fogalmaznak:


„Közelebb vagyunk a majmokhoz, mint a mesterséges intelligenciához. És az emberekben, az óvilági majmokban rejlik egy ősi erő: a szabadságvágy. Ezt támogatjuk tonálisan, a közönségünkkel együtt, mintegy három évtizede. A mesterséges intelligencia okozta fordulat és a digitalizáció miatti elszakadás közepette az ember természethez való kapcsolatának megértése fontosabb, mint valaha. Kézzel készített hangjainkkal szeretnénk visszahozni a belső iránytűt a közönséghez, egy tonális pofonnal visszaállítani az alapbeállítást, és ezzel felszabadítani a belső majmot."


Erre készülnek 2024-ben is, a csapat ősszel ugyanis ismét turnéra indul és tavalyi, teltházas budapesti koncertje után újra elcsíphetjük őket az Akvárium Klubban november 16-án. Az elővétel december 4-én, 15 órakor indul a Live Nation hírlevelére feliratkozottak számára, a teljeskörű jegyértékesítés pedig december 8-án, 10 órakor indul.