Koncert

Horváth "Tojás" Gábor trió

Horváth Balázs előadó
Gálfi Attila előadó
IF Cafe
2024. február 15. (csütörtök) 20:00
Ár: 2600 Ft, kedvezményes: 2000 Ft

Helyszín:

IF Cafe
1092 Budapest, IX. kerület, Ráday utca 19.

Km.:  Horváth Tojás Gábor (zongora), Horváth Balázs (nagybőgő), Gálfi Attila (dob)


A Horváth Tojás Gábor Trio negyedik lemeze „TRICKS” címmel jelent meg a Hunnia Records gondozásában. Míg előző lemezük („Soundtrack”) amelyet Gramofon díjra jelöltek és Gábor-t megszavazták az év zeneszerzője kategória győzteseként a Jazzma.hu olvasói, a filmzenékből inspirálódott, és egy képzeletbeli nap történéseit mutatta be a dalokon keresztül, addig új lemezüket a bűvészmutatványok varázslatos világa és a kártyatrükkök ihlették.
Ebben a Trio jól megszokott ritmusszekciója is partnere volt a lemezen. Rendkívüli egymásra hangoltság, évtizednyi közös alkotás okán könnyedség és koncentráltság jellemezi felszabadult muzsikálásukat. Mindhárom zenész kiforrott egyéniség, Gálfi Attila dob játéka, improvizációs készsége és szenzibilitása nem csak swing elemeket, de groove-osabb keményebb fordulatokat is hoz a sokszínűséget, ritmus kavalkádot kedvelő szerzői világba, amelyhez Horváth Balázs robosztus, rendkívül pontos érzékeny bőgő játéka társul.

A lemezen található kompozíciókat a játékosság, zenei humor és érzelmi színesség jellemzi. A pörgős, vidám, varázslatos ritmusváltásokban gazdag energiabombák mellett pedig nagyívű szólók és himnikus balladák is szerepelnek. Gábor szerzeményeire jellemző a “képfestés”, a hangulatok, érzelmek tiszta, hatásos megfogalmazása és a trio tökéletes hangszeres kivitelezése.