Koncert

Hunnia BP. @ Zselenszky Est

Hunnia Art Bisztró
2024. június 27. (csütörtök) 21:00

Helyszín:

Hunnia Art Bisztró
1054 Budapest, V. kerület, Bank utca 5.

Török-Zselenszky Tamás, alias Nap - 1991-ben kezdett zenélni, azóta számos zenekarban játszott, amelyek közül a legismertebb a 2000-ben alakult grunge-rock Eleven Hold volt.

Több mint két évtizede indította útjára szólókarrierjét, első önálló albuma 2008-ban jelent meg Melanchometer címmel. Ennek különlegessége, hogy a zene és dalszövegek megírása mellett a legtöbb hangszert is saját maga játszotta fel - csakúgy, mint legutóbbi, Baba Entelecheia című nagylemezét. A két album között jelent meg a Konstans (2013), valamint a Filter Mudra I-II (2018). A kétrészes lemez azért is egyedülálló, mert Zselenszky az eddigieknél is többet mutat magából: egy, a szokásosnál is kísérletezőbb, mégis bensőséges anyag lett a végeredmény, amely egy eddig nem ismert világba kalauzolja a hallgatót. 2021 novemberében egy négyszámos minialbummal jelentkezett Magyarországon nem történt semmi címmel. 2022. augusztusában jött a Jelzőrakéták EP, majd elérkeztünk a jelenbe, amikor is Tamás belefogott egy [NAP]50+ című best of válogatás rögzítésébe. A folyamat tart. Idén lesz 50 éves, ez alkalomból indul gitárjával országos kalandtúrára.
A különleges látásmódú dalszerző-előadó a magyar zenei élet egyik legkarizmatikusabb kulcsfigurája, aki lemezein és élőben is egy egészen különleges atmoszférát teremt, és teljesen egyedül is képes betölteni bármilyen teret, legyen szó egy kávézóról vagy egy fesztivál nagyszínpadáról. A Zselenszky Est Unplugged elnevezésű, egyszálgitáros műsora zeneileg leginkább a grunge műfajában kalandozik, betekintést enged ennek izgalmas és változatos szegmenseibe. Szövegvilága rendkívül szimbolista, amit további tartalommal tölt meg Zselenszky egyedi orgánuma. Műsora nagyívű, elsősorban saját tekintélyes diszkográfiájára épül, előadásmódja pedig rendhagyó, és egészen biztosan maradandó élményt okoz a közönségnek.