Koncert

Jazz Szilveszter 2023

Budapest Jazz Club
2023. december 31. (vasárnap) 21:00
Ár: 49000 Ft

Helyszín:

Budapest Jazz Club
1136 Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő utca 7.

PROGRAM:
21.30: HÁSZ ESZTER QUARTET
A gyönyörű hangú és érzéki kisugárzású énekesnő zenekarának repertoárjában egyaránt megtalálhatóak a jazz aranykorát idéző swing örökzöldek, bossa nova slágerek és saját szerzemények is. Az év jazz-zenésze díjjal is elismert énekesnő rendszeres fellépője a hazai fesztiváloknak, és külföldön is egyre több elismerést tudhat magáénak. Előadásmódjának legfőbb jellemzője a kifinomult stílusérzék és énektechnika, melyet az ízléses improvizációk és a dalok teljes érzelemmel való átélése tesznek teljessé.
Hász Eszter – ének, Csikós Józsi – zongora, Jónás Gézu – bőgő, Lakatos Pecek András – dob

23.00: MYRTILL ÉS A SWINGUISTIQUE
Micheller Myrtill és zenekara 2011-ben alakult, műsoruk a XX. század Franciaországának hangulatát idézi fel francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban Az első album 2012-ben jelent meg és hamarosan aranylemez lett. Myrtill és a SWINGUISTIQUE 2014-ben megjelent második, magyar nyelvű albuma pedig az 50-es, 60-as évek közismert és elfeledett dalait dolgozza fel, néhány saját dallal kiegészítve. 2016-ban új koncertműsort készítettek, immár Edith Piaf közismert sanzonjait dolgozták fel a rájuk jellemző sajátos stílusukban, amely március 18-án a Müpa nagyszínpadán debütált, hatalmas sikerrel, teltházzal. Ebből az Edith Piaf műsorból is készült lemez, amely 2017-ben országszerte látható. 2022-ben megjelent a 10 éves formáció negyedik albuma, ikonius francia sanzonokkal az elmúlt századból.
Micheller Myrtill – ének, Pintér Tibor – gitár, Szabó Illés – gitár, Sárkány Sándor – bőgő, Hidász Tamás – dob

00.00 - ÉJFÉLI PEZSGŐS KOCCINTÁS

01.00 - EGRI JÁNOS TRIO
Helyszín: Koncertterem
Egri János tizenhét éves kora óta aktív muzsikus, jelenleg is az egyik legkeresettebb jazz-bőgős Magyarországon. Az igazi mainstream jazz mellett rendkívül nyitott más stílusokra is. Játékában mesterien ötvözi a magas fokú technikai jártasságot a mély érzelmekkel áthatott zeneiséggel. Az évek során részt vett számos “crossover” és “world music” stílusú projektben is. Fiával, a zongorista Egri János Jr.-al rendszeresen koncerteznek közösen. Szilveszteri műsoruk az amerikai jazz klubok hangulatát idézi, a kifejezetten erre az estére válogatott repertoárjuk a nagyközönség számára is ismert jazz-örökzöldekből áll.
Egri János – bőgő, Egri János Jr. – zongora, Lakatos Pecek András – dob

MENÜ:
LEVES/ELŐÉTELEK/SALÁTÁK
Korhelyleves
Konyakos vidéki pástétom
Kacsamájhab portóval
Tárkonyos uborkasaláta
Lencsesaláta
Zöldsaláta vinaigrette-el

FŐÉTELEK
Risotto gombával és parmezánnal
Burgundi marhapörkölt gratinírozott burgonyával
Csuka quenelles sáfrányosan, camagrue-i zöldséges rizzsel
Csirke tajine citrommal, olívabogyóval, szalonnás ceruzababbal

DESSZERTEK
Bretagne-i szilvás flan
Csokoládés fondant szelet
Gyümölcssaláta
Mini tartelettes

ÉJFÉL UTÁN
Töltött káposzta tejföllel, friss kenyérrel