Koncert

Kalmus Felicián - No2 Lemezbemutató

Kalmus Felicián előadó
MOM Kulturális Központ - MOMKult
2020. július 29. (szerda) 19:00

Helyszín:

MOM Kulturális Központ - MOMKult
1123 Budapest, XII. kerület, Csörsz utca 18.

Komolyzene felrázva, nem keverve….
Felicián lenyűgöző koncert műsorában a cselló ezer színe elevenedik meg hol elementáris erővel, hol elképesztő lágyságával kápráztatva el a nézőket. Zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét szeretett hangszere irányába, és vezeti át egy vadonatúj, izgalmas, zenei álomvilágba. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus-, és pop zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg. Tisztelettel nyúl a klasszikusokhoz, de ledönti a zenei tabukat, nem öncélúan marcangol, sokkal inkább új élettel tölti fel a régi kereteket.


2018 nyarán Great Great Grandma címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait.


2019-ben a keringők és etűdök világába kalauzolja a hallgatót No2 című lemezének dalain keresztül. Az albumon található tizenegy vadonatúj dal mind Felicián saját szerzeménye, zenei világának, sokszínűségének izgalmas lenyomata.


Múlt és jelen műfajok és stílusok, olyan harmóniában fonódnak egybe játékában, hogy az egész estén át tartó varázslat és katarzis még hosszú ideig elkíséri a hallgatóját. A látvány ezúttal is a tőle megszokott meglepetéseket, rendkívüli megoldásokat tartogatja majd a közönségnek.